You are currently viewing Samsung pregătește lansarea smartphone-ului cu ecran pliabil
samsung logo

Samsung pregătește lansarea smartphone-ului cu ecran pliabil

La scurt timp după ce Microsoft a primit brevet pentru un viitor telefon pliabil a început o întrecere între producătorii de telefoane ”cine lansează primul un telefon pliabil?”

Pentru că Microsoft continuă să întârzie lansarea celebrului Surface Phone, alți producători le-au luat-o înainte și au lansat deja un telefon pliabil.

Acum a venit rândul celor de la Samsung să anunțe intenția de lansare a unui telefon pliabil.

Samsung lucrează de ani de zile la un telefon cu ecran pliabil, sub numele de cod ”Winner”. În prezent au două prototipuri de telefoane cu ecrane  pliabile: unul ce se deschide ca vechile telefoane cu clapă și altul ca o carte.

Recent modelul landscape a pierdut teren în fața modelului portret care deși pare mai îngust este considerat de dezvoltatori ca fiind mai ușor de ținut într-o mână.

Prototipul cântărește 200 grame datorită ecranului mare, forțându-i astfel pe cei de la Samsung să micșoreze bateria pentru a reduce greutatea telefonului.

Deși prototipul a trecut testele interne de deschidere a ecranului de 200.000 de ori (limita necesară pentru a trece testele de durabilitate), producerea în masă a unui telefon pliabil este destul de dificilă, multe probleme care nu au apărut în testele prototipului, pot apărea în momentul producerii în masă.

Samsung și Google colaborează pentru a face o versiune specială de Android pentru acest telefon, care conform surselor nu va fi lansat mai devreme de Q2 2019.

Lasă un răspuns