Samsung pregătește lansarea smartphone-ului cu ecran pliabil

La scurt timp după ce Microsoft a primit brevet pentru un viitor telefon pliabil a început o întrecere între producătorii de telefoane ”cine lansează primul un telefon pliabil?”

Pentru că Microsoft continuă să întârzie lansarea celebrului Surface Phone, alți producători le-au luat-o înainte și au lansat deja un telefon pliabil.

Acum a venit rândul celor de la Samsung să anunțe intenția de lansare a unui telefon pliabil.

Samsung lucrează de ani de zile la un telefon cu ecran pliabil, sub numele de cod ”Winner”. În prezent au două prototipuri de telefoane cu ecrane  pliabile: unul ce se deschide ca vechile telefoane cu clapă și altul ca o carte.

Recent modelul landscape a pierdut teren în fața modelului portret care deși pare mai îngust este considerat de dezvoltatori ca fiind mai ușor de ținut într-o mână.

Prototipul cântărește 200 grame datorită ecranului mare, forțându-i astfel pe cei de la Samsung să micșoreze bateria pentru a reduce greutatea telefonului.

Deși prototipul a trecut testele interne de deschidere a ecranului de 200.000 de ori (limita necesară pentru a trece testele de durabilitate), producerea în masă a unui telefon pliabil este destul de dificilă, multe probleme care nu au apărut în testele prototipului, pot apărea în momentul producerii în masă.

Samsung și Google colaborează pentru a face o versiune specială de Android pentru acest telefon, care conform surselor nu va fi lansat mai devreme de Q2 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *