Raspberry Pi OS va pierde utilizatorul pi

Odată cu cea mai nouă actualizare a sistemului de operare Raspberry Pi OS Bullseye, acesta va elimina utilizatorul implicit pi.

Motivul principal al acestei decizii ține de securitate. Faptul că era folosit un nume implicit pentru toate dispozitivele Raspberry Pi simplifica eforturile hackerilor de a avea acces la hardware.

Ce se schimbă în procesul de instalare?

Fie că vorbim de procesul de instalere clasic, fie de cel pe CM4 cu eMMC, sau de cel de pe Internet va fi nevoie de un pas suplimentar.
De acum încolo, atunci când cineva va scrie o imagine de Raspberry Pi OS pe un card microSD, un stick de memorie sau un SSD, în procesul de instalare li se va cere să introducă într-un câmp gol un nume de utilizator, iar acest pas nu mai este opțional.

Ce alte noutăți aduce actualizarea din Aprilie?

Pe lângă pasul de alegere a numelui de utilizator, mai vine cu un pas de configurare a setărilor de rețea înainte de instalarea sistemului de operare.

De unde se poate descărca noua actualizare?

Noua vesiune a sistemului de operare ce include și pachetul de actulizări menționat mai sus poate fi deja descărcat atât prin aplicția Raspberry Pi imager, cât și de pe siteul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *