You are currently viewing Qualcomm lansează modemul 5G Snapdragon X35

Qualcomm lansează modemul 5G Snapdragon X35

Qualcomm a dezvăluit modemul Snapdragon X35, menit să aducă 5G pe dispozitive portabile și Chromebook-uri.

„Snapdragon X35 reunește descoperiri cheie 5G așteptate de la cel mai important inovator wireless din lume”

„Primul modem 5G NR-Light din lume prezintă un design eficient din punct de vedere al costurilor, cu o eficiență energetică de vârf, termică optimizată și amprentă redusă. Snapdragon X35 este gata să alimenteze următorul val de dispozitive inteligente conectate și să ofere un spectru larg de utilizări. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu liderii din industrie pentru a dezlănțui tot ce este posibil cu o platformă 5G unificată.”

declarat Durga Malladi, vicepreședinte senior și director general, modemuri celulare și infrastructură la Qualcomm

NR-Light preia în esență aspectele bune ale 5G, cum ar fi eficiența spectrală și accesul la noi benzi sub-6GHz și le pune într-un pachet mai mic. Dispozitivele precum dispozitivele portabile de ultimă generație vor putea încorpora modemul Snapdragon X35, deși va fi util și în contexte industriale IoT. Alte dispozitive către care se adresează includ Chromebook-uri, PC-uri low-end, router și multe altele. De asemenea, nu necesită un SoC Qualcomm alături de el pentru a funcționa.

Potrivit Qualcomm, Snapdragon X35 acceptă o opțiune conectivitate 4G LTE și este modemul cu cea mai mică putere pe care compania l-a lansat vreodată. Există mult interes din partea altor producători OEM, dar abia în prima jumătate a anului 2024 ne putem aștepta să vedem primele dispozitive care folosesc acest modem. Qualcomm spune că prețul modemului Snapdragon X35 urmărește să fie în jur de jumătate din prețul modemului Snapdragon X55.

Qualcomm a anunțat, de asemenea, modemul Snapdragon X32, o soluție modem-antenă care vizează dispozitivele NR-Light cu costuri mai mici.

Lasă un răspuns