You are currently viewing Orange cumpără rețeaua fixă Telekom
orange telekom

Orange cumpără rețeaua fixă Telekom

Informații privind tranzacția, ce se ridica la 500 de milioane de euro, prin care Orange urmează să cumpere divizia de servicii fixe a Telekom, în urma ieșirii nemților de pe piața din România, circulă de mai bine de 1 an jumătate, iar finalizarea acesteia pare a fi mai aproape decât se crede.

Orange oferă de mult timp servicii de internet fix și televiziune prin cablu folosind infrastructura închiriată de la Telekom, în timp ce clienții Telekom Romania Mobile au beneficiat până la începutul lui 2019 de roaming național gratuit în rețeaua 4G a Orange, detalii aici

Orange a anunțat încă din a doua jumătate a anului trecut că își va construi propria rețea de fibră optică, detalii aici, ce până în prezent s-a extins destul de mult.

Anul acesta este ultimul mandat al CEO-ului Telekom, Miroslav Majoros, care se află la conducerea Telekom din 2016. Vladan Pekovic este acum CEO-ul interimar Telekom Romania, având până în prezent funcția de director de tehnologie.

Conform ministrului Transporturilor, Lucian Bode, Statul Roman va ramane in continuare in actionariatul noii entitati aparute in urma preluarii segmentului fix Telekom de catre Orange Romania; In prezent, statul detine aproape 46% din Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) si va urma sa detina 20% din noua entitate;

În ceea ce privește rețeaua de telefonie mobilă, aceasta va rămâne (momentan) în proprietatea Deutsche Telekom, până cel mai probabil va fi vândută către DIGI, detalii aici.

Lasă un răspuns