Norton cumpără Avast Software

Compania americană NortonLifeLock, cunoscută sub denumirea Symantec Corporation înainte să își vândă divizia de enterprise security către Broadcom în 2019 și dezvoltatorul soluțiilor de securitate Norton Antivirus, a agreat termenii pentru cumpărarea rivalului din Cehia.

Compania Avast Software oferă soluții de securitate pentru peste 435 milioane de utilizatori sub mărcile Avast și AVG.

Compania din Praga are 1700 de angajați (inclusiv în România, unde și-a deschis o subsidiară în Iași în luna octombrie a anului trecut) și venituri anuale de 890 milioane de dolari

Potrivit acordului de fuziune propus acționarilor Avast, aceștia vor primi numerar și acțiuni NortonLifeLock în schimbul titlurilor deținute la compania cehă, într-o tranzacție ce evaluează Avast la 8,1 până la 8,6 miliarde de dolari, în funcție de combinația de acțiuni și bani aleasă.

Noua companie rezultată va avea două sedii, la Praga și Tempe (Arizona) și va fi condusă de CEO-ul NortonLifeLock, Vincent Pilette.

Șeful Avast, Ondrej Vlcek, va prelua rolul de președinte al noii companii și se va alătura consiliului director, scrie Bloomberg.

Noua companie va avea peste 500 milioane de utilizatori și venituri anuale de circa 3,4 miliarde de dolari. Fuziunea va pune însă în pericol aproximativ 1.000 de locuri de muncă care se suprapun la cele două companii.

“Împreună, avem aproape 5.000 de angajați și vom merge mai departe cu aproximativ 4.000”

potrivit directorului NortonLifeLock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *