Microsoft urmează să lanseze Xbox Series X 2024 – ”Brooklin”

Consola Xbox Series X are peste trei ani și este timpul pentru o actualizare. Și datorită imaginilor și rapoartelor încărcate de Microsoft la FCC care au fost publicate accidental, știm exact cum ar putea arăta acea actualizare. Această actualizare din Seria X, cu numele de cod „Brooklin”, aduce o mulțime de funcții îmbunătățite și un design nou, cilindric.

În timp ce majoritatea actualizărilor fac această nouă consolă 2024 Series X în mod obiectiv mai bună decât consola originală, există o schimbare care ar putea fi controversată: lipsa unei unități de disc. Consola actualizată Series X va fi o consolă complet digitală, la fel ca consola Series S, care primește și o actualizare, cu numele de cod „Ellewood”. Ambele console primesc, de asemenea, un controler actualizat, cu nume de cod „Sebile” intern.

Preț și disponibilitate

Consola Xbox Series X actualizată de la Microsoft este de așteptat să fie lansată la „același preț excelent de 499 USD”, egal cu prețul actual al consolei. Acest preț de 499 USD va include designul actualizat al controlerului, precum și dublarea spațiului de stocare existent de la 1TB la 2TB.

Printre documentele încărcate de Microsoft, există un program care prezintă anunțul și datele de lansare pentru Seria X, Seria S și noul controler „Sebile”. Dacă aceste date de program sunt de crezut, consola 2024 „Brooklin” Seria X ar putea fi anunțată încă din iunie, după lansarea noului controler.

Apoi, consola din seria S „Ellewood” din 2024 este programată să fie lansată mai întâi la sfârșitul lunii august, noua consolă din seria X lansând aproximativ 60 de zile mai târziu, spre sfârșitul lunii octombrie. Deoarece aceste documente au fost scurse în mod neintenționat, cronologia ar putea fi modificată ușor doar pentru a schimba lucrurile sau pentru a se adapta la probleme neprevăzute în producție.

Design

Una dintre cele mai mari schimbări pentru această nouă consolă din seria X este designul său. Mai degrabă decât designul ”cutie turn” al consolei originale din Seria X, acest model „Brooklin” are un design neted, cilindric. Acest nou design este posibil doar deoarece consola Series X 2024 nu va fi echipată cu o unitate optică.

Microsoft numește seria X 2024 „cel mai puternic Xbox creat vreodată, acum adorabil tot digitală”. În timp ce unii ar putea să iubească aspectul complet digital, alții cu siguranță nu le vor plăcea. Oricine are o colecție de discuri fizice sau preferă să cumpere jocuri fizice pentru a le revinde mai târziu nu va putea face acest lucru cu noua Seria X și, eventual, viitoare console Xbox.

Dacă Microsoft va deveni integral digital, acesta ar putea fi un indiciu că și consolele sale vor fi, de asemenea, digitale. Reamintesc că recent Ubisoft a făcut recent o declarație controversată despre deținerea unei copii fizice a jocurilor

Noua consolă prezintă un nou „port frontal USB-C cu livrare de energie”, care înlocuiește portul USB-A pe consolele existente din seria X. Acest port și butonul de pornire s-au mutat în partea din față a consolei. Porturile din spate ale consolei vor rămâne probabil identice cu porturile consolei existente, doar posibil într-o locație diferită.

Documentele interne ale FCC menționează noua consolă Series X ca parte a Xbox Design Lab al Microsoft, care vă permite în prezent să vă personalizați propriul controler Xbox cu diferite culori pentru componente individuale. Cu seria X listată, este posibil ca clienții să poată personaliza culoarea șasiului pe un Series X 2024.

Specificații

Consola Xbox Series X nu primește îmbunătățiri majore de performanță. Păstrează același GPU 12TF, rezoluție 4K și 16 GB RAM, așa că probabil că nu merită să faceți upgrade de la Seria X existentă la aceasta.

La același preț de 499 USD, Seria X 2024 va avea 2 TB de stocare, în loc de 1 TB, va include un controler actualizat și un cablu USB-C la USB-C și va obține suport pentru Xbox Wireless 2, Bluetooth 5.2 și Wi-Fi. 6E. Lipsa unei unități optice pe această consolă nu afectează prețul.

Microsoft spune că noul Wi-Fi 6E al consolei va oferi „rată de transfer mai mare, latență mai mică și atenuare a interferențelor mai buni”, ceea ce se traduce printr-o experiență wireless mai fluidă și mai puțin întârziată. Apoi, suportul Bluetooth 5.2 este o premieră pentru consolele Xbox în general și veți putea conecta accesorii audio și controlere, dar încă nu este clar dacă va exista suport pentru controlere terțe sau doar pentru controlere Xbox.

Ca un efort de a fi mai durabilă, consola va fi echipată cu o matriță mai mică care o va face mai eficientă. Noua Seria X va funcționa mai rece și mai silențioasă și va consuma mai puțină putere generală. Consola are „puterea PSU redusă cu 15%”, iar modul de așteptare actualizat pentru consum redus va fi „20% din modul actual de așteptare XSS”.

Concluzii

Viitoarea consolă Xbox Series X „Brooklin” va aduce actualizări atât de necesare, cum ar fi spațiu de stocare dublu și suport pentru Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2. Cu toate acestea, Microsoft ia decizia controversată de a tăia în întregime unitatea optică din această nouă consolă. Sony a introdus o unitate de disc separată de PS5, așa că este posibil ca Microsoft să facă ceva similar în viitor.

Dar, așa cum este, noua Seria X este o consolă exclusiv digitală, la fel ca consola Seria S. Pentru jucătorii noi care nu doresc ca jocurile fizice să ocupe spațiu în casele lor, consola Series X 2024 va fi o alegere mai eficientă din punct de vedere energetic decât consola existentă. Pentru cei cărora le plac jocurile fizice, ar putea merita să prindeți modelul actual din Seria X înainte de a nu mai putea cumpăra unul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *