You are currently viewing Microsoft testează intern o nouă versiune Edge cu nume de cod ”Pheonix”
new Microsoft Edge logo

Microsoft testează intern o nouă versiune Edge cu nume de cod ”Pheonix”

Microsoft lucrează la o nouă versiune a browser-ului web Edge, cu numele de cod „Phoenix”, care este concepută pentru a diferenția mai bine Microsoft Edge de restul competiției de browser, cu o nouă interfață grafică, care este în concordanță cu Windows 11, caracteristici unice de productivitate și o integrare mai profundă cu Windows.

Edge Phoenix este o reimaginare internă a browser-ului. Este ceva la care Microsoft a lucrat încă din vara trecută și este construit pe bucăți. Unele părți ale viziunii Phoenix pot fi deja testate în diferitele versiuni de previzualizare ale Edge.

O astfel de caracteristică este interfața de utilizare actualizată cu file rotunjite și alte elemente concepute pentru a face browser-ul să arate mai mult ca o aplicație Windows 11 nativă.

O nouă funcție de „split view” le permite utilizatorilor să vizualizeze două pagini web una lângă alta într-o singură filă. Această caracteristică este deja în testare în Microsoft Edge.

Microsoft lucrează, de asemenea, la o nouă funcție Tab Activity Center, care va oferi informații și defalcări ale utilizării browserului dvs. de-a lungul timpului, la fel ca Screen Time sau Digital Wellbeing pe un dispozitiv iPhone sau Android.

Phoenix se concentrează, de asemenea, pe o mai bună integrare a browser-ului cu Windows, cu idei cum ar fi tratarea Edge ca manager de parole pentru Windows și permițând utilizatorului să configureze Edge împreună cu Windows în timpul fazei de experiență out-of-the-box.

În prezent, nu este clar dacă Microsoft intenționează să-și livreze viziunea pentru Edge Phoenix dintr-o singură mișcare sau dacă părți din acesta se vor scurge în timp pe măsură ce sunt lansate noi versiuni de Edge. În orice caz, se pare că Microsoft dorește serios să-și păstreze browser-u-l Edge proaspăt și competitiv pe piața browser-elor.

Lasă un răspuns