You are currently viewing Microsoft pregătește Windows Autopatch
download the official windows 11 wallpaper scaled

Microsoft pregătește Windows Autopatch

Microsoft a anunțat că Windows Autopatch, un serviciu pentru a actualiza automat atât sistemul de operare Windows cât și Office, va fi lansat în luna iulie.

Windows Autopatch este un nou serviciu oferit gratuit clienților Microsoft ce dețin o licență Windows 10/11 Enterprise E3 sau superioară.

Acest serviciu va elimina conceptul de Patch Tuesday.

”Acest serviciu va menține Windowsul și Officeul actualizate pe sistemele eligibile, fără costuri adiționale. A doua marți din fiecare lună va deveni o simplă zi de marți.”

a promis Lior Bela, Sr. Product Marketing Manager la Microsoft

Windows Autopatch cuprinde atât actualizările de calitate și de funcții noi pentru Windows 10 și Windows 11, cât și de driveri, firmware și Microsoft 365 Apps for enterprise.

Astfel procesul de gestionare și planificare a actualizărilor trece de la companii la Microsoft degrevând astfel departamentul IT.

Cum funcționează Windows Autopatch?

Serviciul Windows Autopatch împarte automat dispozitivele din organizație în 4 grupuri cunoscute ca testing rings.
Test ring conține un număr minim de dispozitive, first ring în jur de 1% din numărul total de dispozitive ce trebuie actualizate, fast ring aproape 9%, și broad ring 90% din totalul de dispozitive.
Windows Autopatch deployment rings

„Popularea acestor ringuri se face automat, așa că pe măsură ce dispozitivele vin și pleacă, proportțiile ringurilor se păstrează. Având în vedere că fiecare companie este unică, posibilitatea de a muta dispozitivele dintr-un ring în altul rămâne în sarcina departamentului de IT.”

a adăugat Bela

Odată ce test ring a fost configurat, actualizările vor fi distribuite progresiv, începând cu test ring și ajungând până la broad ring după trecerea unei perioade de validare în care este monitorizată performanța dispozitivelor actualizate și comparată cu performanța de dinnaintea actualizărilor.

Lasă un răspuns