You are currently viewing Microsoft a lansat Windows 10 S – o nouă ediție dedicată studenților
microsoft to launch windows 10 s tomorrow 515318 2

Microsoft a lansat Windows 10 S – o nouă ediție dedicată studenților

Marți, 2 mai, în cadrul conferinței Microsoft EDU care a avut loc la New York, Microsoft a lansat oficial o nouă ediție de Windows 10 pentru studenți, numită Windows 10 S.

Ce vom găsi în articol?

Când a apărut prima oară Windows 10 S?

Sistemul de operare a apărut prima oară sub numele de Windows 10 Cloud, în versiunile de Insider, cu puțin timp înainte de lansarea ultimei actualizări majore , Windows 10 Creators Update (1703).

Windows 10 S a fost conceput să fie preinstalat pe laptopuri pentru studenți, ce să concureze cu Chromebook de la Google.

Deci care sunt diferențele între Windows 10 S și celelalte ediții Windows 10?

Pe scurt: nu prea multe. Edițiile sunt similare: de la meniul Start, la  asistenta virtuală Cortana, de la suportul pentru touchscreen, la echpamente VR (Virtual Reality).

Care sunt diferențele majore între ediții?

  • În Windows 10 S sunt îmbunătățite viteza de bootare, autonomia bateriei și performanța – conform declarațiilor Microsoft.
  • Windows 10 S este optimizat pentru laptopurile ieftine: configurația recomandată fiind 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare.
  • Unul din dezavataje este că pe Windows 10 S vor putea fi instalate doar aplicații din Windows Store, utilizatorul fiind limitat să utilizeze doar aplicațiile aprobate de Microsoft cum ar fi:. Spotify, Facebook, Netflix, și în curând, Microsoft Office. Există totuși și un avantaj: reducerea riscului de virusare a PC-ului.
  • Un alt dezavantaj este acela că utilizatorul va fi forțat să folosescă browser-ul Microsoft Edge în Windows 10 S, funcția de schimbare a browser-ului default lipsind din Settings.
  • Windows 10 S vine cu un wallpaper nou

Laptopuri cu Windows 10 S

Laptopurile cu Windows 10 S preinstalat vor porni de la $229, de la companii ca HP, Samsung, și Acer.

De asemenea, Microsoft lansează un nou laptop din gama Surface, care va veni cu Windows 10 S preinstalat, ce va fi disponibil începând cu 15 Iunie la prețul de 999$

Utilizatorii pot face upgrade de la ediția ”S” la ”Pro” contra sumei de 49$ pentru a elimina toate restricțiile, însă odată ce upgrade-ul s-a făcut , nu se mai poate revenii la ediția ”S”,  conform lui Joe Belfiore de la Microsoft.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns