Microsoft Defender s-a lansat pe Windows, macOS, iOS și Android

Microsoft a lansat joi, 16 iunie, o nouă aplicație de securitate cibernetică Defender pe Windows, macOS, iOS și Android. În timp ce gigantul software a folosit numele Defender pentru protecția antivirus de ani de zile, această nouă aplicație Microsoft Defender multiplatformă este concepută pentru persoane mai mult ca un tablou de bord simplificat, care accesează software-ul antivirus existent sau oferă protecție suplimentară pentru dispozitiv.

Microsoft Defender este disponibil pentru abonații Microsoft 365 Personal și Family, iar funcțiile variază în funcție de platformă. Pe iOS și iPadOS, de exemplu, nu există protecție antivirus, iar aplicația oferă în schimb unele protecții de phishing pe web, alături de un tablou de bord care include alerte pentru alte dispozitive.

Pe Android, Microsoft Defender include protecție antivirus și capacitatea de a scana pentru aplicații rău intenționate. Aplicația scanează, de asemenea, linkuri pentru a oferi protecție împotriva phishingului web. Microsoft Defender pe Windows acționează mai mult ca un tablou de bord decât să încerce să înlocuiască aplicația Windows Security încorporată. Puteți vizualiza protecția antivirus existentă de la Norton, McAfee sau alți furnizori și puteți gestiona și vizualiza protecțiile de securitate pe toate dispozitivele.

Microsoft Defender include, de asemenea, alerte de securitate și sfaturi pe mai multe dispozitive, deși sfaturile sunt disponibile numai pe Windows și macOS.

Aplicația pare că va fi de prisos pentru mulți, dar va fi utilă pentru cei care doresc să protejeze membrii familiei și mai multe dispozitive într-un tablou de bord simplu. Microsoft promite că și mai multe funcții sunt pe drum.

„Extinderea portofoliului nostru de securitate cu Microsoft Defender pentru persoane fizice este progresul natural și interesant în călătoria noastră ca companie de securitate”

„Acesta este doar începutul. Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, vom continua să aducem mai multe protecții împreună sub un singur tablou de bord, inclusiv funcții precum protecție împotriva furtului de identitate și conexiune online sigură.”

spune Vasu Jakkal, vicepreședinte corporativ al securității Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *