You are currently viewing Microsoft ar putea testa suportul pentru tastatură și mouse în Xbox Cloud Gaming
Xbox Series X

Microsoft ar putea testa suportul pentru tastatură și mouse în Xbox Cloud Gaming

Se pare că în curând vom avea suport pentru tastatură și mouse pe Xbox Cloud Gaming. O actualizare recentă a aplicației Xbox Insider arată în Windows Gaming Flight arată pictograme pentru o tastatură și un mouse. În plus, puteți filtra jocurile cu suport pentru tastatură și mouse în instrumentul de căutare.

În prezent, Xbox Cloud Gaming oferă suport pentru controlerele fizice produse de companii precum Microsoft, 8bitdo, SteelSeries și altele. Serviciul oferă, de asemenea, suport pentru controlerul adaptiv Xbox și comenzile ecranului tactil. După cum puteți vedea, serviciul este destul de adaptabil când vine vorba de dispozitive de intrare. În ciuda faptului că oferă multe opțiuni alternative, Microsoft a neglijat suportul pentru tastatură și mouse.

keyboard Xbox cloud gaming
keyboard Xbox cloud gaming

Deși există o mulțime de jocuri care ar putea funcționa destul de bine cu tastatură și mouse, există limitări. În ciuda faptului că Xbox Cloud Gaming rulează din cloud, se bazează în continuare pe hardware Xbox. Chiar anul trecut, Microsoft a actualizat hardware-ul din centrele sale de date, folosind hardware-ul personalizat Xbox Series X, iar Xbox Series X acceptă introducerea mouse-ului și a tastaturii. Noile pictograme văzute în aplicația Xbox Insider ar putea însemna că suntem cu un pas mai aproape ca suportul pentru tastatură și mouse să devină o realitate. Cu toate acestea, momentan, nu există nicio indicație despre când se va lansa această funcție, dacă se va lansa vreodată.

Xbox Cloud Gaming este în versiune beta din 2019. Serviciul a fost pus la dispoziție pentru abonații Xbox Ultimate Game Pass la sfârșitul anului 2020, oferind utilizatorilor acces instantaneu la peste 100 de jocuri. Din 2020, serviciul și-a extins acoperirea și este acum disponibil în peste 20 de țări și poate fi accesat prin mai multe dispozitive. Serviciul oferă suport pentru dispozitivele Android și iOS. Poate fi accesat și pe un computer cu un browser acceptat și chiar pe televizoare. Pentru cei curioși de experiență, puteți încerca Xbox Cloud Gaming înregistrându-vă la Xbox Game Pass Ultimate.

Lasă un răspuns