You are currently viewing Microsoft a primit undă verde pentru a achiziționa compania Activision Blizzard
Xbox Game Pass Family

Microsoft a primit undă verde pentru a achiziționa compania Activision Blizzard

Autoritatea CMA a cerut companiei Microsoft să schimbe o serie de lucruri și să facă ceva concesii, astfel încât alte companii mari producătoare de jocuri video, mai ales Ubisoft, să nu aibă de suferit după ce Microsoft va achiziționa Activision.

Autoritatea CMA a fost principala care s-a opus tranzacției, dar unda verde dată acum „netezește” drumul acestei tranzacții.

În SUA, autoritatea Federal Trade Commission a încercat să blocheze tranzacția, dar în iulie, încercările FTC au fost blocate de o instanță judecătorească.

Autoritatea britanică din domeniul concurenței anunța în aprilie că blochează propusa tranzacție prin care Microsoft vrea să preia compania Activision Blizzard. Autoritatea C.M.A spunea atunci că Microsoft are deja o poziție de forță în piață și are un mare avantaj care ar putea însemna că noii competitori ce apar ar putea fi afectați.

Teama era că Microsoft va avea control total asupra unor jocuri celebre precum Call of Duty și că prezența acestor jocuri pe unele platforme va fi interzisă.

Microsoft anunța în ianuarie 2022 că vrea să preia Activision Blizzrd, în cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video, dar propusa preluare a fost analizată de autoritățile din SUA, UK și UE.

Uniunea Europeană anunța în mai 2023 că aprobă tranzacția.

Lasă un răspuns