Guvernul din Marea Britanie consideră atât compania Huawei, cât și ZTE, ca fiind cu risc ridicat de securitate.

Cu toate astea a decis să permită celor de la Huawei să participe la dezvoltarea rețelelor 5G din țară, în anumite condiții.

Huawei nu are voie să aibă mai mult de 35% din numărul total de antene 5G din Anglia.

De asemenea, antenele nu vor fi amplasate în zone strategice, cum ar fi centralele electrice sau bazele militare.

Nu în ultimul rând, Huawei nu va fi folosit la implemetarea echipamentelor de core.

”Huawei primește încă o dată o asigurare pe fondul acordului dat de către guvernul Marii Britanii, care ne arată că putem continua să lucrăm alături de clienții noștri pentru a atinge obiectivele legate de implementarea tehnologiilor 5G.

Decizia ce are la bază dovezi solide se va transpune în apariția unor infrastructuri de telecomunicații care vor fi mai avansate, mai sigure și mai eficiente economic, ideală pentru viitor.

Aceasta va oferi Regatului Unit acces la tehnologie de vârf și va asigura existența unei piețe competitive.

Am oferit operatorilor de telecomunicații din Regatul Unit acces la tehnologie de ultimă generație de-a lungul a mai bine de 15 ani.

Vom continua să dezvoltăm această relație benefică, susținându-ne clienții pe măsură ce aceștia investesc în rețele 5G, contribuind la creșterea economică și ajutând Regatul Unit să rămână un jucător de top la nivel global.

Suntem de acord că o piață diversă de furnizori și competiția corectă sunt esențiale pentru fiabilitatea rețelelor, pentru inovație, dar și pentru a oferi clienților acces la cea mai bună tehnologie.”

a declarat vicepreședintele Huawei, Victor Zhang

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *