You are currently viewing Următoarea generație de procesoare AMD Ryzen pe arhitectură Zen 5 ar putea fi lansată în august
ryzenlogo

Următoarea generație de procesoare AMD Ryzen pe arhitectură Zen 5 ar putea fi lansată în august

Producătorul de mini PC-uri, AOOSTAR, a fost recent în centrul atenției, deoarece compania a dezvăluit informații despre mai multe produse viitoare, cum ar fi GPU-ul mobil Radeon RX 7650 XT și a dezvăluit, de asemenea, că procesoarele Ryzen de nouă generație bazate pe Zen 5- arhitectura de bază este de așteptat să sosească în august.

Acum, înainte de a fi entuziasmați, producătorul de Mini PC-uri se referă probabil la APU-urile AMD Strix „Zen 5”, deoarece fac mini-PC-uri bazate pe cipuri mobile și nu pe SKU-uri desktop. Acestea fiind spuse, ne putem aștepta ca procesoarele Ryzen Desktop de nouă generație cu arhitectură de bază Zen 5 să ajungă pe platformele socket AM5 cam în același timp.

AOOSTAR afirmă că procesoarele AMD Ryzen „Zen 5” de ultimă generație sunt așteptate să fie lansate în august, în timp ce se așteaptă să livreze primele lor Mini PC-uri cu gama Strix până în octombrie, la începutul anului Q4 2024, când ne putem aștepta la ceva frumos și compact. soluții alimentate de cele mai noi cipuri.

Acum, în ceea ce privește ceea ce aduc APU-urile Strix de la AMD, se așteaptă să fie o actualizare majoră din toate punctele de vedere, cu un nucleu procesor nou-nouț care include nucleele Zen 5 menționate mai sus, o arhitectură iGPU RDNA 3+ nou-nouță și cel mai recent XDNA 2. AI NPU care oferă de trei ori TOPS-ul Hawk Point (~45 TOPS).

APU-urile Strix de la AMD vor veni în două variante distincte, un design monolit standard cu 12 CPU și 16 nuclee iGPU RDNA 3+, în timp ce cipurile Strix Halo de ultimă generație vor avea un design monolit cu până la 16 nuclee și până la 40 iGPU RDNA 3+. Acestea din urmă nu sunt de așteptat să fie disponibile pe scară largă până la sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025, așa că ne putem aștepta ca primele PC-uri AMD Zen 5 Mini să prezinte cipurile Strix monolitice.

În ceea ce privește procesoarele desktop AMD Ryzen, acestea vin într-adevăr și vedem pregătirea segmentului de plăci de bază AM5, care primește cel mai recent suport AGESA BIOS.

Lasă un răspuns