You are currently viewing Japonia vrea să elimine dischetele
5.25 floppy

Japonia vrea să elimine dischetele

V-ați fi gândit vreodată că într-o țară atât de dezvoltată precum Japonia, guvernul încă se mai bazează pe o tehnologie atât de veche precum dischetele?

Guvernul japonez încearcă să elimine utilizarea dischetelor, deoarece își propune să reducă dependența de tehnologia învechită.

Un ordin al ministrului digital al țării a declarat „război” dischetelor, ca parte a unei campanii de eliminare a mai multor platforme și instrumente mai vechi.

Taro Kono caută acum să rescrie reguli care cer utilizarea de dischete și CD-ROM-uri la fel de învechite atunci când sunt trimise date către guvernul Japoniei.

Bloomberg raportează că știrea a fost dezvăluită la cea de-a 5-a conferință de concept al Societății Digitale, unde a făcut parte din planurile de a lansa un număr național de identificare pentru toți cetățenii japonezi.

Cu toate acestea, în cercetarea nevoilor programului, Kono și departamentul său au găsit peste 1.900 de reglementări privind modul în care datele pot fi partajate cu guvernul, dintre care multe prevăd utilizarea de dischete sau CD-ROM-uri, deoarece încărcarea datelor prin internet este nu este permis din motive de securitate.

Lasă un răspuns