You are currently viewing iPhone 12 atinge viteze mult mai mici pe 4G și 5G față de majoritatea telefoanelor cu Android
apple logo

iPhone 12 atinge viteze mult mai mici pe 4G și 5G față de majoritatea telefoanelor cu Android

Cei de la Opensignal au făcut o statistică a performanțelor 5G în America ale gamei iPhone 12 comparativ cu telefoane Android.

Majoritatea telefoanelor 5G din top 25 sunt făcute de Samsung și în timp ce iPhone 12 au atins o viteză de 2.3 ori mai mare față de vitezele pe 4G, primele modele 5G de la Apple se află în partea de jos a topului sub cel puțin 25 de modele de telefoane cu Android în ceea ce privește viteza de download.

Raportul celor de la Opensignal cu privire la performanțele 5G în rețelele din America în funcție de modelul de telefon a fost publicat astăzi.

În acest raport noul Samsung Galaxy S21 5G este în top cu o viteză medie de download pe 4G/5G de 56 Mbps, lucru de aștept în condițiile în care Samsung ocupă 60% din acest top.

Telefoanele TCL Revvl 5G și OnePlus 8T+ ocupă locurile 2 și 3 cu viteze medii de 49.8, respectiv 49.3 Mbps, iar LG Velvet 5G este pe locut 25 cu 37.8 Mbps.

Unde este iPhone 12 în acest top? Pentru utilizatorii de iPhone 12 este dezamăgitor să vadă că primele modele 5G ale telefoanelor Apple sunt mult în urma telefoanelor Android în ceea ce privește viteza de download.

iPhone 12 Pro și Pro Max au avut o viteză medie de download de 36.9, respectiv 36.2 Mbps, iar iPhone 12 și 12 mini ating viteze de 29.6, respectiv 32.9 Mbps.

Opensignal notează că din cauza faptului că modele anterioare de iPhone erau în urma telefoanelor cu Android, în ceea ce privește viteza 4G, acestea având modem Intel în loc de Qualcomm, iPhone 12 a venit cu o creștere mai mare, de 2.3 ori, a vitezelor 5G față de 4G în rețelele din SUA față de competiția de la Samsung, OnePlus, etc.

Graficul de mai jos arată că Apple a reușit să micșoreze diferența de performanță pe 5G față de modemurile Qualcomm. Cu toate astea sunt mult în urma competiției.

Lasă un răspuns