You are currently viewing Începând cu 1 iulie tarifele de roaming au scăzut
transfer credit digi

Începând cu 1 iulie tarifele de roaming au scăzut

Cu ocazia acestui concediu am putut observa direct pe telefon că au scăzut tarifele de roaming

În ultima vreme cam în fiecare an scad tarifele de roaming în Uniunea Europeană și Spațiul Economic European.

De data aceasta, am prins scăderea de tarife în concediu.

Plecând exact cu o zi înainte de reducerea de tarife în Suedia, am primit sms cu vechile tarife, iar pe 3 iulie când am ajuns în Polonia, am primit sms cu noile tarife.

Așadar, la DIGI.Mobil, tarifele pentru efectuarea apelorilor locale și către țări din UE și SEE, au scăzut de la 2,48 eurocenți /minut (cu TVA inclus), la 2,23 eurocenți /minut (cu TVA inclus).

Deși, diferența pentru apelurile efectuate nu este prea mare, iar în general alte tarife nu se modifică, cea mai importantă reducere se aplică la traficul de date în roaming, ce a scăzut de la 3,5 eurocenți /minut (cu TVA inclus), la doar 2,6 eurocenți /minut (cu TVA inclus).

În timp ce ceilalți operatori oferă minute și trafic de internet în roaming inclus în extraopțiunile începând de la 10 euro, Digi.Mobil rămâne mai avantajos, în condițiile în care abonamentele Digi sunt între 2 și 5 euro și cu un trafic decent de date (acestea fiind pornite non stop) costul facturii este cu mult sub cei 10 euro de la ceilalți.

A venit și comunicatul de presă:

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare (ANCOM) a autorizat, luni, 1 iulie 2019, RCS & RDS S.A. să aplice în continuare, pentru următoarele 12 luni, suprataxarea serviciilor de roaming furnizate propriilor clienți din Spațiul Economic European (SEE).
RCS & RDS poate beneficia de aceste taxe diferențiate pentru a-și permite să continue recuperarea costurilor de furnizare de servicii de roaming, menținând, totodată, nivelul de tarifare accesibil practicat pentru serviciile oferite în România. Tarifele practicate în următoarele 12 luni sunt mai mici decât cele aplicate până la finalul lunii iunie 2019.
Potrivit deciziei emise de ANCOM, la data de 1 iulie 2019, RCS & RDS poate aplica propriilor clienți anumite suprataxe, în plus față de tarifele naționale, pentru serviciile de roaming în SEE, dar fără a depăși valorile de mai jos:
0,0187 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienți, față de 0,0208 Euro/minut în 2018);
0,0085 Euro/minut (fara TVA), pentru apelurile primite de clienți (valoare care va putea să varieze în funcție de modificările ce vor fi aduse prin legislația europeană), față de 0,0091 Euro/minut în 2018;
2,20 Euro/GB (0,00220 Euro/MB), fără TVA, față de 2,97 Euro/GB (0,00297 Euro/MB) în perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019.
RCS&RDS va aplica suprataxele de la prima unitate de consum furnizată propriilor clienți în roaming în interiorul SEE.

Lasă un răspuns