HUAWEI LOGOHUAWEI LOGO

Compania Huawei, are embargou la tehnologiile dezvoltate de americani, însă acest lucru nu va mai dura mult.

Cu toate că Huawei nu mai are dreptul să instaleze Android pe noile telefoane (lansând recent un telefon premium cu sistem de operare propriu), o parte din cele lansate înaintea embargoului vor primi actualizare la Android 10, detalii aici.

Însă un lucru și mai interesant este faptul că, în toată perioada embargoului, vânzările celor de la Huawei au crescut, fiind livrate 66,7 milioane de smartphone-uri în intervalul iulie – septembrie 2019, în creştere cu 29% faţă de perioada similară din 2018.

Se pare că embargoul impus companiei Huawei va fi ”ridicat” în mod controlat de către guvernul SUA.

Huawei a fost introdusă de autorităţile americane pe o listă a companiilor care nu pot face afaceri cu firme din SUA fără persmisiunea guvernului.

Firmele americane vor putea pimi ”foarte curând” licențe pentru a colabora cu Huawei, […] deja fiind depuse 260 de cereri

a anunțat Wilbur Ross, secretarul Comerțului din SUA

Printre cele 260 de cereri depuse, este foarte probabil să se numere și cea de la Google, astfel Huawei putând oferi din nou telefoane cu sistem de operare Android.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în luna iunie a acestui an că mai multe companii americane vor primi licenţe care le vor permite să colaboreze cu compania chineză Huawei, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *