You are currently viewing Guvernul vrea infrastructură 5G în 1000 de localități izolate
5G

Guvernul vrea infrastructură 5G în 1000 de localități izolate

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogan Ivan a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, un memorandum care prevede că aproximativ 1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare vitează de minim 100 Mbps şi automat la infrastructură de tip 5G.

Proiectul va fi implementat până în 2025, iar Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul MCID. Ivan a îndemnat companiile interesate să consulte ghidul și să vină cu propuneri concrete. Perioada de depunere a proiectelor va începe pe 26 iunie pentru cei interesați.

Se estimează că peste 98% din zonele intravilane din România vor fi acoperite, reducând numărul localităților neconectate la internet de mare viteză la sub 500. Ivan a subliniat importanța proiectului pentru comunitățile rurale și a menționat că acesta se apropie de conectarea a aproximativ 99% din zona intravilană la internet de mare viteză.

Proiectul implică atât întreprinderi mici și mijlocii, cât și mari companii de telecomunicații din România. Ivan a evidențiat că accentul este pus pe beneficiile aduse comunităților fără acces la internet rapid, precum școli, primării și dispensare medicale.

Ministrul a subliniat importanța sprijinului din partea instituțiilor responsabile și a făcut apel la toate companiile interesate să contribuie cu propuneri concrete. Proiectul se va desfășura până la sfârșitul anului viitor, cu obiectivul de a facilita accesul la informație pentru comunitățile izolate.

Lasă un răspuns