firme Telekomfirme Telekom

Fostul Romtelecom a fost vândut în 2021, după lungi negocieri către cei de la Orange.

Atât în timpul negocierilor cu orange pentru vânzarea diviziei fixe, cât și ulterior s-au căutat clienți și pentru Telekom Mobile.

Printre potențialii clienți pentru divizia de telefonie mobilă s-au numărat atât DIGI, cu care a fost aproape de semnarea unui acord, cât și ER-Telecom (un operator rus).

Recent un fond de investiții se află în negocieri pentru preluarea operatorului.

Timp de mulți ani a fost clară intenția celor de la Telekom de a ieși complet de pe piața din România.

O nouă confirmare în acest sens este oferită de CEO-ul OTE Michalis Tsamaz a vorbit despre scenarii de vânzare a Telekom România în cadrul Adunării Generale (AG), spunând că toate posibilitățile sunt în curs de examinare, dar a subliniat că o astfel de mutare mai are nevoie de lucru.

„Scopul este să ne asigurăm că compania din România se mișcă corespunzător și rămâne sănătoasă, iar dacă se va găsi prețul potrivit, o vom vinde, dar mai trebuie să lucrăm”

a spus Tsamaz

Potrivit datelor din primul trimestru, veniturile Telekom România au scăzut cu 12%, până la 69 de milioane de euro. iar EBITDA ajustat a fost de 3,5 milioane EUR. cu 8,2 milioane de euro mai puțin.

În plus, domnul Tsamaz în timpul AG a făcut referire specială la concurență și la creșterea prețurilor. Mai exact, el a spus că concurența a crescut foarte mult, dar a spus că OTE rămâne angajată în planul său de investiții, cu scopul final de a rămâne cel mai mare furnizor din țară. Referindu-se la majorările de tarife, el a reiterat că nu vor exista creșteri, subliniind însă că un război al prețurilor nu favorizează piața în general, ci mai degrabă întârzie creșterea acesteia, spunând că se așteaptă să vadă cum se dezvoltă aceasta, mai ales în ceea ce privește Nova. și fluxul său de numerar.

„Investițiile noastre sunt o condiție prealabilă pentru asigurarea creșterii noastre viitoare și pentru realizarea viziunii noastre de a fi principalul furnizor de servicii digitale în Grecia, concentrându-se pe dezvoltarea durabilă”

a subliniat domnul Tsamaz

De Madalin

2 comentarii la „Grupul OTE analizează scenarii de ieșire de pe piața din România”
    1. E cam greu sa ii mai cumpere cineva. Singurul operator de pe piață care i-ar fi luat a fost DIGI, pentru licențele spectrului radio (ca in cazul 2K Teleeom), însă nu au ajuns la un acord.
      Ca să vină un operator nou pe piața din România să cumpere Telekom, iar e exclus, pentru că trebuie să mai cumpere spectru, să investească masiv în rețea și cel mai important, au nevoie de o infrastructură de fibră / servicii fixe pentru 5G și în viitor 6G, plus pentru o concurență reală cu ceilalți operatori care oferă un portofoliu complet de servicii telecom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *