Încă din 2019, Telekom căuta să se retragă de pe piața din România,. Dacă în cazul fostului Romtelecom, acesta a fost vândut către Orange, printre posibilii cumpărători s-au numărat DIGI.Mobil și chiar și un operator din Rusia.

Acum, fondul de investiții european ACP este în discuții pentru achiziția Telekom Romania Mobile, tranzacția depinzând în acest moment de aprobarea autorităților de resort de la București, conform unor surse de pe piaţa financiară.

ACP şi Telekom / Deutsche Telekom – acţionarul principal s-au înţeles în privinţa tranzacţiei, care intră acum în discuţia Consiliului Concurenţei, au menţionat sursele citate.

Telekom România a închis anul 2022 cu un număr mai mare de clienţi şi un profit operaţional în creştere, în ciuda scăderii veniturilor cu 3% la 306,4 mil. euro, a anunţat compania.

„Anul trecut, profitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 25% faţă de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente şi continue de creştere a eficienţei operaţionale şi finan­ciare“

a anunţat compania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *