You are currently viewing Ericsson demarează proiectul India 6G
6G

Ericsson demarează proiectul India 6G

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a anunțat astăzi lansarea programului său „India 6G” cu formarea unei echipe de cercetare India 6G în Centrul său de cercetare și dezvoltare din Chennai. Ericsson are trei centre de cercetare și dezvoltare în India: în Chennai, Bengaluru și Gurgaon. Această echipă „India 6G” este formată din lideri seniori de cercetare și o echipă de cercetători cu experiență din Radio, Rețele, AI și Cloud, cărora li sa încredințat dezvoltarea de soluții fundamentale pentru viitorul telecomunicațiilor.

Împreună cu echipele de cercetare Ericsson din Suedia și SUA, echipa de cercetare din India va lucra în colaborare pentru a dezvolta tehnologia care va ajuta la furnizarea unui continuum ciber-fizic în care rețelele vor furniza servicii critice, comunicații imersive, IoT omniprezent, asigurând în același timp integritatea informațiile furnizate. Echipa de cercetare 6G din India va dezvolta soluții noi în colaborare cu echipele Ericsson Global Research. Unele dintre proiectele la care vor lucra echipele includ; Modelarea canalelor și formarea fasciculului hibrid, rețele cu energie redusă, evoluție în cloud și calcul durabil, algoritmi AI de încredere, explicabili și fără prejudecăți, agenți autonomi pentru funcțiile de gestionare a intențiilor, funcții integrate de detectare și comunicare pentru continuum om-mașină și descărcare de calcul la Edge-Computing nor printre altele.

„Prin stabilirea unei echipe de cercetare dedicate 6G pentru cercetarea în țară, în contextul nevoilor Indiei și prin colaborarea cu programe de cercetare de clasă mondială din laboratoarele internaționale de cercetare, așteptăm cu nerăbdare să încorporăm nevoile Indiei în curentul principal al evoluției tehnologiei de telecomunicații.„

afirmă Magnus Frodigh, șeful de cercetare, Ericsson

Ericsson este în parteneriat cu institute de prim rang din India pentru cercetarea radio, AI și Cloud, cel mai recent fiind un parteneriat de 5 ani cu Centrul pentru IA responsabilă al Institutului Indian de Tehnologie Madras (IIT Madras) (CeRAI), care a fost semnat în septembrie 2023. Centrul pentru IA responsabilă este un centru de cercetare interdisciplinar care își propune să devină un centru de cercetare de prim rang atât pentru cercetarea fundamentală, cât și pentru cea aplicată în domeniul IA responsabil, cu impact imediat în implementarea sistemelor AI în ecosistemul indian. Cercetarea AI este de mare importanță pentru Ericsson, deoarece rețelele 6G ar fi conduse în mod autonom de algoritmi AI. Ericsson caută, de asemenea, să se asocieze cu alte institute de inginerie de prim rang din India pentru cercetări legate de 6G.

Ericsson este prezent în India din 1903, iar echipa Ericsson Research a fost înființată în 2010. Odată cu înființarea 6G Research în India, Ericsson așteaptă cu nerăbdare să joace un rol esențial pentru a permite Indiei să fie în fruntea viitoarei tehnologii de comunicații.

Ericsson prevede o platformă de rețea 6G care conectează oameni și mașini și este capabilă să îmbine pe deplin lumile fizice și digitale pentru a permite interacțiunea fără întreruperi și experiențe captivante.

„Opiniile noastre despre 6G sunt aliniate cu opiniile despre conectivitatea omniprezentă, rețelele durabile și comunicațiile la prețuri accesibile din declarația de viziune Bharat 6G a Guvernului Indiei.”

afirmă Nitin Bansal, șeful Ericsson India

Pe baza muncii depuse de cercetătorii indieni și de echipele globale, Ericsson din India este bine pregătită pentru a introduce era „India 6G”, în colaborare cu guvernul, universitățile și ecosistemul industriei din India.

Ericsson este un lider global 5G și alimentează 155 de rețele 5G live în 66 de țări la nivel global. Conducerea Ericsson în domeniul 5G a fost recunoscută de rapoarte importante ale analiștilor independenți: Gartner 5G Magic Quadrant 2023 (al treilea an la rând) și Frost Radar Global 5G Infrastructure. Ericsson a obținut, de asemenea, locul 1 în cel mai recent raport ABI Research privind sustenabilitatea furnizorilor de telefoane. În India, Ericsson colaborează cu furnizori de servicii de comunicații de top, Bharti Airtel și Rjio pentru implementarea 5G în țară.

Astfel, India respectă termenul de implementare a tehnologiei 6G, anunțat în 2021.

Lasă un răspuns