You are currently viewing DIGI.Mobil vrea să intre pe piața din Portugalia prin participarea la licitația 5G
digi mobil 5g

DIGI.Mobil vrea să intre pe piața din Portugalia prin participarea la licitația 5G

Chiar dacă grupul DIGI, e pe cale de a se retrage din Ungaria, detalii aici, aceștia au planuri de a își extinde operațiunile și în Portugalia.

Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, participă la licitația 5G din Portugalia, complicând planurile de expansiune al MasMovil, cel de-al patrulea operator din Spania.

MasMovil controlează compania portugheză de telecomunicații Nowo. MasMovil a urmărit în mod special să cumpere frecvențe disponibile în benzile de 1.800 MHz și 3,5 GHz și să stabilească rețele 4G și 5G în Lisabona, Porto și Algarve, însă DIGI a intrat acum în cursă, forțând MasMovil să investească mai mult.

Pentru a câștiga cele trei blocuri din banda de 1.800 MHz, MasMovil a trebuit să plătească aproape 55 de milioane de euro, conform sursei. Vânzarea spectrului de 900 MHz și 1.800 MHz – rezervat pentru noii intrați pe piață – a fost încheiată la 11 ianuarie, după doar opt zile de licitație. Licitația completă 5G, care cuprinde spectrul în benzile de 700 MHz, 2.100 MHz, 2,6 GHz și 3,6 GHz, a început pe 14 ianuarie și este în derulare.

Pe piața de telefonie mobilă din regiune, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) și Vodafone.

DIGI operează în prezent pe piețele din România, Ungaria, Italia, ca operator MVNO, și in Spania, unde pe lângă rețeaua MVNO oferă și servicii de internet și telefonie fixă din 2018, detalii aici.

Lasă un răspuns