You are currently viewing Digi.Mobil va suprataxa încă un an serviciile în roaming
taxe roaming

Digi.Mobil va suprataxa încă un an serviciile în roaming

RCS & RDS a primit azi aprobare din partea arbitrului telecom, să își suprataxeze clienții DIGI.Mobil pentru serviciile de roaming.

Va fi al doilea an când clienții vor fi taxați suplimentar pentru serviciile de roaming, de când taxele de roaming au fost scoase.

Această excepție făcută de ANCOM este justificată de tarifele foarte mici practicate de RCS & RDS pentru serviciile de telefonie mobilă.

Conform reglementarilor UE, operatorii mobili care nu sunt în masură să susțină comercial „Roam like at home” pot solicita și pot fi autorizati de autoritatea de reglementare, în urma unei analize, sa perceapa clienților astfel de suprataxe.

Începând cu 1 iulie, RCS & RDS are dreptul, pentru o perioadă de 12 luni, să aplice taxe suplimentare clienților care folosesc serviciul de roaming în SEE.

Suprataxele autorizate de ANCOM sunt plafonate pentru a permite exclusiv recuperarea costurilor de roaming.

Taxele de roaming aprobate de ANCOM pentru RCS & RDS sunt mai mici decât cele de anul trecut.

Astfel acestea nu pot depăși următoarele sume (fără TVA):

  • 0,0208 Euro/minut, pentru apelurile efectuate (față de 0,031 Euro/minut în 2017);
  • 0,0091 Euro/minut, pentru apelurile primite, sau orice valoare mai mică stabilită la nivel european de la data aplicării (față de 0,0108 Euro/minut în 2017);
  • 2,97 Euro/GB (0,00297 Euro/MB) (față de 6,37 Euro/GB în 2017 pentru consumul de date efectuat între 30 iunie – 31 decembrie 2017, respectiv 4,9 Euro/GB (0,0049 Euro/MB), pentru consumul de date efectuat între 1 ianuarie – 30 iunie 2018).

După cum se poate observa, accentul se pune pe reducerea tarifelor pentru internetul mobil în roaming.

Pentru apelurile efectuate în roaming în SEE abonații RCS&RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa, în limita minutelor naționale incluse, respectiv tariful pentru apeluri în afara rețelei plus suprataxa, după epuizarea minutelor naționale incluse.

Pentru apelurile primite în roaming în SEE abonații RCS&RDS vor plăti, de la primul minut, numai suprataxa.

Lasă un răspuns