You are currently viewing DIGI caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania
Digi.mobil ungaria

DIGI caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania

După ce a cumpărat licențe de spectru în valoare de 120 milioane euro și a vândut rețeaua de fibră pentru 750 milioane euro, DIGI.Mobil vrea să își asigure poziția ca al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania.

“Pentru a nu-și pierde frecvențele, trebuie să le folosească, ceea ce necesită acorduri de partajare în anumite locații”

a declarat Patuano, în urma publicării rezultatelor din primul trimestru ale companiei pe care o conduce.

Digi a obținut spectru radio în benzile de 1.800 MHz, 2,1 GHz și 3,5 GHz de la MasMóvil pentru 120 de milioane de euro și are un acord „opțional” de roaming național cu Orange. Totuși, Digi ar putea negocia un acord similar de roaming național cu furnizorul său actual de tip wholesale, Telefónica, sau ar putea opta pentru un acord cu Vodafone Spania.

Cellnex, cel mai mare operator european de turnuri și infrastructură de telecomunicații, a încheiat primul trimestru al anului cu venituri de 946 de milioane de euro, cu 7% mai mult față de anul trecut, și a înregistrat pierderi de 39 de milioane de euro, cu 57% mai puțin, potrivit unui comunicat.

Marco Patuano, directorul general al Cellnex, a declarat că este „neclar” ce va face Digi, dar este „aproape sigur” că furnizorul de servicii nu își va construi o „rețea națională”.

„Avem un dialog deschis cu Digi, așa că purtăm o serie de discuții cu ei… Singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că decizia finală nu a fost luată de clientul nostru, dar suntem foarte fericiți să îi sprijinim pentru a găsi o soluție convenabilă pentru toată lumea”

spune Marco Patuano.

Evitând să o numească „complicată”, Patuano a spus că integrarea va fi „un proiect destul de mare de reconfigurare a rețelei” deoarece rețelele nu sunt ușor compatibile.

Principalele patru companii de turnuri de telefonie mobilă din Spania sunt American Tower (cu 11.886 de amplasamente), Cellnex (8.800), TOTEM a Orange (7.600) și Vantage Towers, afiliată la Vodafone (8.300).

Lasă un răspuns