You are currently viewing Digi a vândut reţeaua de fibră optică din Spania pentru 750 mil. euro
DIGI pentru familia ta

Digi a vândut reţeaua de fibră optică din Spania pentru 750 mil. euro

DIGI Communications (simbol bursier DIGI) a încheiat un contract de vânzare a unei reţele de fibră optică de acces la domiliciu care acoperă aproximativ 4,25 milioane de locuinţe cu un consorţiu format din mai mulţi investitori, precum Maquarie Capital, abrdn, şi Arjun Infrastructure Partners, pentru un preţ de până la 750 mil. euro, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori.

“Societatea informează piaţa că în data de 4 aprilie 2024, DIGI Spania a încheiat un contract cu Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., o societate controlată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners, investitori internaţionali specializaţi în infrastructură, pentru vânzarea unei reţele FTTH în 12 provincii din Spania din următoarele regiuni: Madrid, Segovia, Avila, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana şi Murcia („Reţeaua”), pentru un preţ de până la 750.000.000 EUR”

se arată în raportul publicat vineri

Acţiunile DIGI au fost suspendate de la 12:15 şi până la 12:35 în contextul acestui anunţ. Ele au revenit la tranzacţionare la 53 de lei pe unitate, plus 3,5% faţă de închiderea precedentă. Capitalizarea companiei este de 5,3 mld. lei.

“În prezent Reţeaua acoperă aproximativ 4.250.000 de locuinţe, cu obiectivul de a creşte până la un total de 6.000.000 locuinţe. Dezvoltarea ulterioară a Reţelei va fi realizată gradual, pe o durată estimată de trei (3) ani. Tranzacţia este supusă unor condiţii pentru finalizare, precum autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice”.

Lasă un răspuns