You are currently viewing DIGI a câștigat licitația 5G din Portugalia
Digi.mobil ungaria

DIGI a câștigat licitația 5G din Portugalia

La nici 2 luni de la anunțarea participării la licitația 5G din Portugalia, Dixarobil, filiala grupului de telecomunicaţii DIGI din această ţară a anunțat în cadrul unui comunicat de presă că a câștigat licitația organizată de Autoritatea de Telecomunicaţii din Potrugalia (ANACOM).

„Autoritatea de Telecomunicaţii din Potrugalia (ANACOM) a desemnat Dixarobil Telecom, Sociedade Unipessoal, Lda. (Dixarobil), filiala din Portugalia a Grupului, drept câștigătoarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor în benzile de 900 MHz (2×5 MHz), 1800 MHz (2×5 MHz), 2.6 GHz (2×5 MHz FDD si 25 MHz TDD), 3.6 GHz (40MHz). Preţul aferent acestor drepturi este de 67,34 milioane euro.

Alocarea drepturilor de utilizare se va realiza prin decizia finală a Consiliului de Administratie al ANACOM, în perioada imediat următoare.

Societatea consideră oportună decizia ANACOM, în contextul în care aceasta va permite Grupului extinderea activităților sale pe piața de telecomunicații din Portugalia, pentru furnizarea de servicii de comunicații de calitate, accesibile, bazate pe ultimele tehnologii”

se arată în comunicatul de presă al operatorului

Licitaţia a fost organizată în decembrie 2020 pentru atribuirea drepturilor de utilizare a frecvențelor în benzile 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2.1 GHz, 2.6 GHz si 3.6 GHz.

Lasă un răspuns