De ce nu joacă azi România u21 în finala Euro 2019?

Astăzi este finala Euro 2019 Under 21 și deși echipa României a avut un parcurs extraordinar la acest campionat nu a mai putut trece de Germania în semifinală.

După o victorie categorică împotriva Croației, în primul meci din grupe, urmat de un meci nebun împotriva Angliei, naționala României a preferat să facă un comod meci nul cu Franța.

Astfel că la scorul de 0 – 0, atât noi cât și Franța am trecut în semifinale, trimițând Italia acasă din faza grupelor.

Numai că la scorul ăsta, noi ne-am calificat de pe primul loc în grupă și aveam să jucăm semifinala de joi cu Germania, în timp ce Franța avea să joace împotriva Spaniei.

În meciul de joi, împotriva Germaniei, ce a început la ora 19 (ora României) și s-a desfăsurat în plină caniculă, s-au înscris un total de 6 goluri, din care 2 din penalty și 3 din lovituri libere.

Scorul este deschis bineînțeles de Germania în minutul 22 de Amiri care pornește cu balonul de la jumătatea terenului, driblează un jucător și șutează la colțul lung.

În minutul 24 Ianis este faultat în careul german și în urma verificării VAR, Romînia primește lovitură de penalty, ce este transformată în gol 2 minute mai târziu de George Pușcaș.

În minutul 45, George Pușcaș ne aduce în avantaj după un spectaculos gol cu capul, din 8 metri.

După un gol apărat în minutul 4 de prelungiri, de către portarul german ce a respins mingea in corner, încheiem prima repriză în avantaj cu scorul de 2 -1.

În cea de-a doua repriză, lucrurile au scăpat complet de sub control din minutul 50 când Ianis Hagi a comis fault în careul nostru, astfel Germania egalând din lovitură de penalty.

Apoi au urmat un lung șir de faulturi nejustificate în momente nepotrivite.

Deși Germania a avut 3 ratări inexplicabile în minutele 75,85 și 86, aceștia au înscris în 2 minute mai târziu din lovitură liberă.

În minutul 1 de prelungiri din a doua repriză Germania mai primește o lovitură liberă, în urma unui fault comis de Pușcanu, ce primește cartonaș roșu.

În cel de-al treilea minut de prelungiri primim ultimul gol al meciului din lovitura liberă oferită în urma faultului lui Pușcanu, iar scorul se încheie 4 – 2 pentru Germania.

Așadar și anul acesta vom urmării finala campionatului de acasă din fața televizoarelor, dar de data aceasta nu pentru că nu avem o echipă bună ci din cauza greșelilor inexplicabile din semifinala cu Germania.

Personal cred că la ce ratări a avut Germania în meciul cu noi și la cum a jucat, puteam trece de ei în finală, dacă nu le ofeream gratuit acele lovituri libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *