Cum te conectezi la Internet când nu mai funcționează placa de rețea?

Deși nu se întâmplă frecvent, fie placa de rețea Ethernet pur și simplu nu mai funcționează, fie placa de rețea Wi-Fi nu are semnal stabil de la router.

Cum placa de rețea Ethernet este încorporată în plăcile de bază și poate fi înlocuită cu o placă de rețea dedicată numai pe desktop sau poți avea surprize chiar și pe un laptop nou ca semnalul Wi-Fi de la router să fie instabil și să se deconecteze frecvent, ai nevoie de o alternativă rapidă și ieftină de a conecta la Internet laptop-ul sau PC-ul.

Folosirea telefonului ca placă de rețea

Pentru că înlocuirea plăcii de rețea Wi-Fi, presupune desfacerea întregului laptop (și implicit scoaterea din garanție) plus că e costisitoare, există varianta de a folosi telefonul vechi pe post de placă de rețea.

Cum transformi telefonul mobil în placă de rețea?

Tot ceea ce trebuie să faci este să iei telefonul și să îl conectezi la rețeaua Wi-Fi și cu cablul de date într-un port USB, apoi din meniul telefonului să intri la Setări – Conexiuni – Hotspot mobil și Tethering și să activezi funcția de Tethering prin USB.

Astfel, calculatorul îți va recunoaște telefonul ca pe o placă de rețea, iar telefonul va partaja conexiunea Wi-Fi cu acesta, fără a consuma traficul de date mobile inclus pe cartelă sau abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *