You are currently viewing Cum instalezi Google Service pe Huawei Mate 30 PRO?
HUAWEI LOGO

Cum instalezi Google Service pe Huawei Mate 30 PRO?

Știm cu toții povestea scandalului dintre Huawei și America și cum au fost nevoiți cei de la Huawei să înceapă să lanseze telefoane fără Android.

Problemele Huawei nu se limitează doar la telefoanele mobile, ci și la construcția rețelelor 5G, blocând dezvoltarea rețelelor 5G la nivel mondial.

Războiul comercial dintre SUA și China este departe de a se încheia, zilele trecute a apărut o nouă sțire legată de descoperirea unui backdoor în produsele Huawei.

Nu se știe încă dacă e vorba de un fake news sau nu, cert este însă că americanii nu se lasă până nu desființează această companie.

Telefoanele Huawei sunt totuși destul de performante și parcă e păcat să folosești un telefon performant fără acces la serviciile Google și la biblioteca uriașă de aplicații din Google Play.

Cum instalezi serviciile Google pe telefoanele Huawei?

Dacă nu îți este teamă de presupusul spionaj al chinezilor prin intermediul Huawei și dorești să te bucuri la maxim de unul dintre noile lor telefoane, iată ce trebuie să face pentru a avea acces la serviciile Google pe un astfel de telefon.

Un utilizator al forumului Softpedia a făcut un back-up al telefonului său cu serviciile Google instalate și ia dat share pe forum alături de un tutorial de instalare.

De ce ai nevoie?

Pentru a instala serviciile Google pe un telefon Mate 30 Pro vei avea nevoie să descarci kit-ul GMS de aici.

De asemenea, vei mai avea nevoie de un stick USB OTG (type C).

Ce trebuie să faci?

Descarcă arhiva de mai sus, dezarhiveaz-o și copiază toate folderele pe un stick USB type C gol (direct în root-ul USB-ului)

Introdu stick-ul în telefon și mergi în Setings -> System & updates -> Back-up & Restore -> Data Back-up -> External storage

Aici vei vedea în partea de jos un back-up recent de pe Mate 30 Pro (clean) ce conține doar aplicația Google Services Assistant (App & Data) iconița G mare

Dă restore la aplicatii apoi contectează telefonul la internet

Pornește aplicația G mare și apasă Activate -> butonul Albastru (el va începe să sincronizeze), nu aștepta după ea „bagă în bară” și mergi la pasul următor

Mergi prin aplicația de fișiere -> „File” în external storage -> Google Apks și instalează de aici una câte una cele 11 apk-uri (acestea sunt fișierele necesare pentru GMS)

Restart și gata, totul este instalat. Ar trebui ca la accesarea aplicației Google Services Assistant (G mare) toate liniile să fie marcate cu bifă de OK.

Cum certifici Huawei Mate 30 Pro la Google?

Instalezi din Play Store aplicația Device ID (Evozi).

După deschiderea aplicației dai click pe GSF number și în fereastra următoare Copy.

Accesezi www.google.com/android/uncertified

Dacă nu ești deja logat în Chrome o să îți ceară să te loghezi cu contul Google.

Paste în secțiunea respectivă și click pe Register

Restart la telefon și gata.

Deși în Play Store tot nu va apărea „Certified” dat, restricțiile la aplicații dispar.

Mesajul de eroare ”Share library missing”

În cazul în care nu ai toate liniile marcate cu bifă de OK sau primești mesajul de eroare ”Share library missing” trebuie doar să instalezi iar toate APK-urile din folderul Google APKs.

„your device is not compatible” în Play Store

Este posibil (pentru că Google nu acertificat acest model de telefon) ca unele aplicații să nu le găsești în Play Store sau să primești mesajul „your device is not compatible”.

This Post Has 2 Comments

 1. Andrei

  Am o intrebare simpla: cu aceasta metoda si backup-ul descarcat se poate instala pe o tableta Huawei?

  Va multumesc

  1. Madalin

   Salut,

   Backup-ul este pentru Mate 30 Pro, dacă vrei să instalezi Google Services pe o tabletă, vei avea nevoie de backup-ul pentru acel model de tabletă

Lasă un răspuns