You are currently viewing Cum deschizi PowerShell cu drepturi de administrator?
Administrator Windows PowerShell

Cum deschizi PowerShell cu drepturi de administrator?

PowerShell este o versiune avansată a Command Prompt. Permite utilizarea unei librării mari de comenzi ce pot folosi .NET Framework / C# în diverse scenarii. Dacă ai cunoștințele necesare de a programare, poți crea niște scripturi destul de avansate pentru a automatiza sistemul de operare Windows. Pentru utilizatorii obișnuiți, PowerShell ajută la realizarea task-urilor administrative și de întreținere.

Ce vom găsi în articol?

Cum poți deschide Windows PowerShell?

Sunt mai multe căi de a deschide Windows PowerShell:

Din meniul Start

Click pe butonul Start și scrie powershell. Dacă aveți nevoie să deschideți aplicația cu drepturi de adminstrator, dați click dreapta pe Windows PowerShell și selectați Run as administrator.

Windows PowerShell run as admin
Windows PowerShell run as admin

Din Run

Folosiți combinația de taste Windows Logo + R pentru a deschide Run, apoi scrieți powershell și dați click pe butonul OK.

Din File Explorer

Deschideți o fereastră File Explorer folosind combinația de taste Windows Logo + E, apoi în address bar scrieți powershell, apoi apăsați tasta Enter.

Din Power User Menu

Dacă aveți Windows 11, puteți deschide Power User Menu, folosind combinația de taste Windows Logo + X, apoi selectați Windows Terminal sau Windows Terminal (Admin), dacă aveți nevoie să rulați cu drepturi de administrator.

În cazul în care aveți Windows 10, puteți folosi, de asemenea, Power User Menu, însă este nevoie de un pas suplimentar, și anume:

  • click dreapta pe taskbar
  • selectați Properties
  • click pe tabul Navgation
  • bifați Replace Command Prompt with Windows Powershell…

Acum, când veți folosi combinația de taste Windows Logo + X, în Windows 10, veți putea selecta Windows PowerShell sau Windows PowerShell (Admin), dacă aveți nevoie să rulați cu drepturi de administrator.

Lasă un răspuns