Cum să instalezi manual .NET Framework?

Microsoft .NET Framework 3.5 este folosit pentru rularea multor aplicații, așa că acesta este printre primele lucruri care se instalează după Windows.

În mod normal acesta se poate instala automat din Control Panel – Programs and Features – Turn Windows features on or off.

Se selectează .NET Framework 3.5 din listă apoi se descarcă din Windows Update.

Însă în unele cazuri, procesul de instalare folosind această metodă poate da diverse erori, cum ar fi: 0x800F0906, 0x800F081F, 0x800F0907 sau 0x800F0922.

Am instalat zilele trecute Windows 11 pe calculator, dar cum era de așteptat, fiind un build nelansat oficial, nu am putut instala .NET Framework.

Eroare instalare .NET Framework

Cum instalezi manual .NET Framework?

O alternativă la instalarea automată a .NET Framework este instalarea manuală folosind DVD-ul / stick-ul de instalare al Windows-ului.

.NET Framework are o particularitate în ceea ce privește instalarea sa: pentru a se putea instala trebuie să fie pentru versiunea de Windows instalată (încercarea instalării oricărei alte versiuni va căuta să descarce versiunea corectă de pe Windows Update, rezultând într-unul din mesajele de eroare menționate anterior).

Din fericire, versiunea corectă vine la pachet în imaginea ISO a sistemului de operare.

Este suficient să aveți un DVD sau stick cu versiunea de Windows instalată pe PC, să deschideți Command Prompt cu drepturi de administrator și să scrieți următoarea linie de comandă (înlocuind <drive> cu litera unității optice sau a stickului USB):

Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:<drive>:\sources\sxs /LimitAccess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *