Cum actualizezi sistemul de operare pe Raspberry Pi?

Înainte de a începe orice proiect pe Raspberry Pi, este foarte important să actualizăm sistemul de operare pentru a beneficia de cele mai noi funcții și corectarea a cât mai multe probleme.

Așadar, după ce ați instalat sistemul de operare pe un card microSD / stick USB sau HDD/SSD extern, urmând ghidurile de aici și aici, activați conexiunea SSH pentru a vă putea conecta la rețea prin Putty, folosind ghidul acesta.

Backup

În mod normal, este recomandat să faceți o copie de siguranță a sistemului de operare împreună cu toată configurația aplicațiilor instalate.

Dacă faceți actualizarea imediat ce ați instalat sistemul de operare, acest pas nu este necesar, întru-cât nu s-a făcut nicio modificare pe el.

Dacă totuși ați instalat / configurat ceva în sistemul de operare, puteți face backup-ul urmând pașii pe care îl găsiți în linkul de aici.

Conectarea la Pi

Odată ce ați făcut backup-ul conectați-vă la Raspberry Pi prin SSH, cu ajutorul ghidului de mai sus și introduceți datele de logare, numele de utilizator și parola inițială le găsiți mai jos:

Username: pi
Password: raspberry

Lista de actualizări

Pasul următor este verificarea actualizărilor disponibile. Pentru a actualiza lista de programe ce urmează a fi descărcate, introduceți în Putty următoarea comandă:

sudo apt-get update

Instalarea actualizărilor

După ce s-a încheiat etapa de verificare a actualizărilor, este timpul să instalați actualizările. Puteți face asta folosind comanda:

sudo apt-get upgrade --yes

Acel yes de la sfârșit se pune pentru a nu mai cere confirmare la fiecare actualizare.

Ca alternativă, pentru pașii 3 și 4 puteți folosi comanda combinată:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade --yes

Restartarea

Așa cum ne-am obișnuit și la Windows, după orice actualizare, este nevoie de… ați ghicit! Restart! Pentru asta folosiți comanda de mai jos:

sudo reboot

Asta este tot! Acum ai sistemul de operare și toate aplicațiile instalate la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *