You are currently viewing Cum actualizezi sistemul de operare pe Raspberry Pi?
raspberry pi 4 model b

Cum actualizezi sistemul de operare pe Raspberry Pi?

Înainte de a începe orice proiect pe Raspberry Pi, este foarte important să actualizăm sistemul de operare pentru a beneficia de cele mai noi funcții și corectarea a cât mai multe probleme.

Așadar, după ce ați instalat sistemul de operare pe un card microSD / stick USB sau HDD/SSD extern, urmând ghidurile de aici și aici, activați conexiunea SSH pentru a vă putea conecta la rețea prin Putty, folosind ghidul acesta.

Backup

În mod normal, este recomandat să faceți o copie de siguranță a sistemului de operare împreună cu toată configurația aplicațiilor instalate.

Dacă faceți actualizarea imediat ce ați instalat sistemul de operare, acest pas nu este necesar, întru-cât nu s-a făcut nicio modificare pe el.

Dacă totuși ați instalat / configurat ceva în sistemul de operare, puteți face backup-ul urmând pașii pe care îl găsiți în linkul de aici.

Conectarea la Pi

Odată ce ați făcut backup-ul conectați-vă la Raspberry Pi prin SSH, cu ajutorul ghidului de mai sus și introduceți datele de logare, numele de utilizator și parola inițială le găsiți mai jos:

Username: pi
Password: raspberry

Lista de actualizări

Pasul următor este verificarea actualizărilor disponibile. Pentru a actualiza lista de programe ce urmează a fi descărcate, introduceți în Putty următoarea comandă:

sudo apt-get update

Instalarea actualizărilor

După ce s-a încheiat etapa de verificare a actualizărilor, este timpul să instalați actualizările. Puteți face asta folosind comanda:

sudo apt-get upgrade --yes

Acel yes de la sfârșit se pune pentru a nu mai cere confirmare la fiecare actualizare.

Ca alternativă, pentru pașii 3 și 4 puteți folosi comanda combinată:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade --yes

Restartarea

Așa cum ne-am obișnuit și la Windows, după orice actualizare, este nevoie de… ați ghicit! Restart! Pentru asta folosiți comanda de mai jos:

sudo reboot

Asta este tot! Acum ai sistemul de operare și toate aplicațiile instalate la zi.

Lasă un răspuns