Am vizitat Monopoli

Nu, nu jocul. Monopoli, cu i nu cu y ca celebrul joc, este un orășel din Italia la circa 40 de minute de mers cu trenul din Bari.

Dacă tot s-au mai lămurit lucrurile cu călătoriile pe vreme de Covid și m-am vaccinat la începutul anului, mi-am luat o săptămână de concediu să mă duc la mare…

Tot ceea ce aveți nevoie este să faceți pentru a călătorii în Uniunea Europeană este să generați un Certificat Covid, de aici și în unele cazuri, cum e Italia, este și un Passanger Locator Form, de aici, în care practic declari de unde vi și încotro te duci.

Am luat bilete de avion de la Blueair, respectiv Wizz Air, pentru aeroportul din Bari, ce au costat circa 150 de lei în total (dus-întors).

Am avut zborul la 06:40 din Otopeni, pe care nu mai era mult și îl pierdeam. Bine, nu a fost la fel de nasol ca zborul către Viena, de acum câțiva ani, dar totuși.

Odată ajuns în aeroportul din Bari, a trebuit să iau bilete de autobuz pentru traseul 16 care să mă ducă la Bari Centrale.

Mi-a luat ceva timp să găsesc locul de unde pot lua biletele, însă după câteva întrebări în stânga dreapta, am aflat că acestea se pot lua din magazinul Relay, ce se află la etajul 1 al aeroportului.

Chiar dacă a durat ceva timp să iau biletele, prețul de doar 1 euro pentru o călătorie până la Bari Centrale, a făcut să merite efortul.

Din Bari Centrale, am luat trenul RG23527 al Trenitalia. Biletele le-am luat de la automatul de bilete din gară ce se mișcă precum un calculator cu Windows 95 conectat la internet prin dial-up.

Prețul unui bilet de tren din Bari până în Monopoli este de doar 3.4 euro.

Aici am luat o singură noapte de cazare pe strada Via Garibaldi la B&B Palazzo Antonelli, ce se află foarte aproape atât de centrul vechi al orașului cât și de port.

Mai jos puteți vedea o poză făcută de la cazare de pe balcon, undeva pe la 2 noaptea, cu telefonul Vivo X60 Pro.

Chiar dacă am stat o singură noapte în Monopoli am prins răsăritul de la malul mării.

Și o poză cu apusul…

Monopoli este un oraș frumos ce merită vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *