Command Prompt va fi înlocuit de Windows Terminal

Microsoft vrea să înlocuiască bătrânul Command Prompt cu Windows Terminal. În ultima versiune Windows 11 Insider, acesta a devenit CLI-ul implicit.

După cum este descris într-o postare pe blogul Microsoft, toate aplicațiile din linia de comandă, inclusiv cum ar fi Command Prompt și PowerShell, se vor lansa acum în Windows Terminal automat pentru membrii canalului Dev.

Windows Terminal, lansat în 2019, oferă un înlocuitor modern a vechii Console Windows, ce are aproape 35 de ani, oferind utilizatorilor acces la un set complet nou de funcții, inclusiv mai multe file și panouri, precum și posibilitatea de a crea propriile teme și de a personaliza textul, culorile, fundaluri și comenzi rapide.

Cum te impactează această schimbare?

Schimbarea te va afecta numai dacă ai instalat Windows Terminal versiunea 1.15 – pe care o poți prelua din GitHub accesând aici.
Cu toate acestea, Microsoft urmează să înceapă în curând să implementeze schimbarea pe scară largă. Windows Terminal urmează să devină experiența implicită în linia de comandă în Windows 11 în 2022, într-un moment care nu a fost încă dezvăluit.
Între timp, dacă încă preferați varianta mai tradițională experienței dvs. de consolă, puteți dezactiva caracteristica accesând Setări > Confidențialitate și securitate > Pentru dezvoltatori și apoi modificând setarea Terminalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *