Ce se întâmplă cu valabilitatea permiselor de conducere pe perioada stării de urgență?

Dacă în cazul ITP-ului care expiră în perioada stării de urgență, cei de la RAR au decis că nu se vor prelungii automat, nu același lucru se întâmplă și cu permisele de conducere.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) anunţă că documentele care vor expira în perioada stării de urgenţă, precum  permisele de conducereautorizaţiile de circulaţie provizorie, precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere. , vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României până la încetarea acestei situaţii.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă – conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3.

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *