You are currently viewing Ce se întâmplă cu jocurile lansate după Xbox Series X?
Xbox Series X

Ce se întâmplă cu jocurile lansate după Xbox Series X?

Săptămâna aceasta, Microsoft a prezentat gameplay-ul a câtorva jocuri ce vor fi optimizate pentru noua consolă Xbox Series X.

Și pe Xbox Series X, la fel ca pe Xbox One, se vor putea rula jocurile lansate pe generațiile anterioare de console, prin funcția Backward Compatibility, lucru la care PlayStation încă visează…

Din păcate nu același lucru se poate spune și despre jocurile care se vor lansa după ce apare Xbox Series X…

Nu toate jocurile care se vor lansa pe Xbox Series X vor putea fi jucate pe actuala generație de Xbox One.

Dacă în cazul jocurilor lansate de către Microsoft, gigantul din Redmond promite că pentru încă cel puțin 1 an acestea vor fi compatibile pe ambele generații de console, acest lucru nu va fi valabil și pentru terți.

La început s-a vehiculat că aceleași jocuri vor fi disponibile atât pe One, cât și pe Series X, diferența fiind făcută de calitatea detaliilor de pe noua consolă.

O parte din jocurile anunțate pentru noua consolă se vor putea juca exclusiv pe aceasta, lucru de altfel normal, întru-cât optimizarea unui joc pe 2 generații de consolă înseamnă mult mai multă muncă și implicit costuri mai mari.

Va trebui să așteptăm lansarea noii console pentru a vedea cât de repede se va face tranziția către jocuri exclusiv pentru Xbox Series X.

Lasă un răspuns