Ce aplicații va elimina Microsoft din Windows 10?

Încă de la lansarea primei versiuni de Windows 10, în vara lui 2015, Microsoft a renunțat la aplicații și funcții care conform statisticilor deținute de companie erau foarte rar folosite.

Una dintre aceste aplicații este Windows Media Center (WMC), ce a apărut în 2002, odată cu Windows XP Media Center Edition.

Aplicația permitea slideshow-uri, vizionarea de filme sau asculatarea de muzică, de pe HDD, DVD sau din rețea, dar și streaming de pe Netflix.

De asemenea, în Windows Media Center, puteai vedea posturi TV, folosind unul din cele aproximativ 6 TV Tuner-e.

De atunci au mai apărut încă 8 actualizări ale sistemului de operare, fiecare aducând funcții noi, dar și eliminând funcții și aplicații.

Ce va dispărea din Windows 10?

Microsoft a prezentat într-un document oficial, lista caracteristicilor Windows 10 pe care le va elimina în curând:

  • My People / People in the Shell scoasă din dezvoltare, ar putea fi eliminată într-o actualizare Windows viitoare
  • Driverul Remote Desktop bazat pe tehnologiile XDDM a fost înlocuit cu un driver WDDM (Windows Display Driver Model) modern.
  • Taskbar settings roaming – această funcţionalitate va fi eliminată într-o versiune viitoare de Windows 10
  • Wi-Fi WEP şi TKIP – Începând cu versiunea Windows 10 build 1903, un mesaj de avertizare apare la conectarea la reţele Wi-Fi securizate cu WEP sau TKIP (care nu sunt la fel de sigure ca cele care folosesc WPA2 sau WPA3). În viitor, conectarea reţele Wi-Fi bazate pe aceste tehnologii învechite nu va mai fi posibilă. Routerele Wi-Fi învechite vor trebui cu unele compatibile cu tehnologia de criptare AES, respectiv protocoalele de securitate WPA2 sau WPA3.
  • Windows To Go – Funcţionalitate care permite crearea unor instalări Windows 10 portabile, care rulează direct de pe stick-uri USB.
  • Print 3D app – înlocuită cu aplicaţia 3D Builder, disponibilă în Microsoft Store
  • Snipping Tool – aplicaţie Windows 10 folosită pentru a realiza capturi de ecran, fie pe ecranul complet, fie cu un „fragment” personalizat mai mic al ecranului. În Windows 10, versiunea 1809, aceasta este înlocuită cu aplicaţia Snip & Sketch, care oferă funcţionalitate extinsă
  • Phone Companion – înlocuită cu secţiunea Phone în meniul Settings, conţinând setări pentru sincronizarea telefonului mobil cu PC-urile Windows 10
  • IIS 6 Management Compatibility – Microsoft recomandă utilizatorilor să utilizeze instrumente scripting tools alternative şi o consolă de management mai nouă.
  • Windows PowerShell 2.0 – acest pachet va fi migrat la versiunea PowerShell 5.0+, conţinând versiuni îmbunătăţite ale aplicaţiilor şi componentelor respective

Lasă un comentariu