You are currently viewing Ce aduce nou WatchOS 10?

Ce aduce nou WatchOS 10?

Apple a prezentat astăzi watchOS 10, oferind utilizatorilor Apple Watch o abordare nouă pentru a vizualiza rapid informațiile cu aplicații reproiectate, un nou Smart Stack pentru a afișa widget-uri relevante chiar atunci când sunt necesare și noi fețe de ceas încântătoare. Noi valori, Vizualizări de antrenament și conectivitate Bluetooth pentru contoarele de putere, senzorii de viteză și senzorii de cadență vin pentru bicicliști, în timp ce noile capabilități Compass Waypoints și Maps îi ajută și mai mult pe drumeți. Aplicația Mindfulness oferă instrumente suplimentare pentru a susține sănătatea mintală. watchOS 10 este disponibil astăzi ca versiune beta pentru dezvoltatori și va fi disponibil ca o actualizare gratuită a software-ului în această toamnă.

„watchOS este cel mai avansat sistem de operare pentru ceasuri din lume și a redefinit modul în care oamenii din întreaga lume gândesc ce poate face un ceas”

„watchOS 10 este o actualizare majoră și o nouă abordare energizantă pentru Apple Watch, introducând un design nou proaspăt pentru vizualizarea rapidă a informațiilor, fețe noi de ceas încântătoare, funcții noi pentru bicicliști și drumeții și instrumente importante pentru sănătate.”

a declarat Kevin Lynch, vicepreședintele Apple pentru tehnologie.

Ce vom găsi în articol?

Un nou design

Cu watchOS 10, aplicațiile reproiectate oferă mai multe informații dintr-o privire și există noi modalități de a naviga și de a accesa rapid conținutul.

„Cu watchOS 10, am reproiectat interfața, permițând utilizatorilor să experimenteze Apple Watch ca niciodată”

„Actualizarea oferă utilizatorilor informațiile care contează cel mai mult pentru ei dintr-o privire, navigare simplificată și un nou limbaj vizual care profită din plin de afișajul Apple Watch. De asemenea, prezentăm Smart Stack, care oferă acces rapid la informații proactive și relevante, chiar de pe cadranul ceasului.”

a declarat Alan Dye, vicepreședintele Apple pentru Human Interface Design.

Aplicațiile Apple Watch, ce includ printre altele Weather, Stocks, Home, Maps, Messages, World Clock acum utilizează mai mult din afișajul Apple Watch pentru informații mai vizibile. Aplicația Activity de pe Apple Watch și aplicația Fitness de pe iPhone fac urmărirea mișcărilor zilnice și mai ușoară, cu mai multe detalii, îmbunătățiri ale partajării, o carcasă pentru trofee reproiectată și sfaturi pentru antrenor Apple Fitness+.

Noul Smart Stack conține widget-uri care afișează informații în timp util care se adaptează contextului utilizatorului și pot fi dezvăluite printr-o simplă rotire a coroanei digitale de pe orice cadran de ceas. De exemplu, la începutul zilei, Meteo va afișa prognoza sau, atunci când călătoriți, Smart Stack va afișa biletele de îmbarcare din Wallet. Calendarul și mementourile se vor reorganiza în partea de sus pentru a afișa întâlnirile sau sarcinile viitoare, iar aplicațiile care rulează, cum ar fi Podcasturile, se vor muta, de asemenea, în sus, astfel încât să fie ușor disponibile. De asemenea, Smart Stack le permite utilizatorilor să se bucure de un cadran frumos al ceasului, cum ar fi Portrete, oferind totuși o modalitate de a accesa rapid informațiile la care țin.

Dezvoltatorii pot folosi și noul limbaj de design pentru a-și actualiza aplicațiile. De exemplu, Streaks utilizează acum întregul afișaj pentru a arăta cu ușurință progresul și a accesa sarcinile, aplicația NBA face ca ținerea pasului cu o echipă preferată să fie și mai convingătoare cu culorile echipei și noi detalii de joc, iar cu reproiectarea Waterllama, utilizatorii pot arunca o privire rapidă asupra hidratării lor. din ultimele șapte zile cu doar o întoarcere a Coroanei Digitale.

Centrul de control este acum accesibil cu ajutorul butonului lateral, făcându-l ușor de deschis în orice moment, prin orice aplicație. Un dublu clic pe Coroana Digitală revine la orice aplicație utilizată recent.

Noile fețe ale ceasului

watchOS 10 introduce două fețe noi artistice și vesele de ceas: Palette și Snoopy. Fața Palette înfățișează timpul într-o mare varietate de culori folosind trei straturi distincte suprapuse și, pe măsură ce timpul se schimbă, culorile de pe afișaj se schimbă și ele.

În plus, îndrăgita bandă desenată Peanuts prinde viață pe Apple Watch cu un nou cadran de ceas cu Snoopy și Woodstock. Personajele interacționează și se joacă cu limbile ceasului, reacționează la condițiile meteorologice din zonă sau chiar devin active atunci când utilizatorul face un antrenament.

Ciclism

Apple Watch este un dispozitiv grozav pentru bicicliști, cu funcții care includ mementouri automate de antrenament, calorimetrie pentru e-bike și detectarea căderii. watchOS 10 duce această activitate populară și mai departe cu noi valori avansate, vizualizări și experiențe.

Când un antrenament de ciclism este pornit pe Apple Watch cu watchOS 10, acesta va apărea automat ca activitate live pe iPhone și, atunci când este atins, va utiliza ecranul complet. Vizualizările antrenamentului, cum ar fi ritmul cardiac, altitudinea, traseul cursei, antrenamentele personalizate și o nouă vizualizare Viteza de ciclism, au fost optimizate pentru dimensiunea afișajului iPhone-ului, care poate fi montat pe o bicicletă pentru o vizualizare convenabilă și ușoară în timpul călătoriei.

Apple Watch se poate conecta acum automat la accesorii de ciclism compatibile cu Bluetooth, cum ar fi contoare de putere, senzori de viteză și senzori de cadență. Acest lucru permite valori noi, inclusiv puterea de pedalare (wați) și cadența (RPM) și vizualizări suplimentare ale antrenamentului, inclusiv zonele de putere. Conexiunea Bluetooth este acceptată pentru antrenamentele de ciclism în interior și în aer liber, precum și pentru GymKit.

Noii algoritmi care combină datele senzorilor de la Apple Watch și contoarele de putere conectate pot estima puterea pragului funcțional (FTP), cel mai înalt nivel de intensitate de ciclism pe care un ciclist l-ar putea menține teoretic timp de o oră. Folosind FTP, Apple Watch calculează zone de putere personalizate, folosite pentru a vedea cu ușurință zona curentă și pentru a urmări cât timp este petrecut în fiecare, ceea ce este o modalitate eficientă și populară de a îmbunătăți performanța.

Drumeții

Aplicația Compass de pe Apple Watch este un instrument util pentru explorarea în aer liber. Cu watchOS 10, Compass generează automat două noi puncte de referință: Un punct de referință Ultima conexiune celulară va estima ultimul loc cu recepție celulară, ceea ce poate fi util pentru verificarea mesajelor sau efectuarea unui apel. În caz de urgență, un punct de referință al ultimului apel de urgență va estima unde pe traseu dispozitivul lor a avut ultima conexiune la rețeaua oricărui operator disponibil, astfel încât să poată fi efectuat un apel de urgență.

La pregătirea rutelor, o nouă vizualizare Elevație utilizează datele altimetrului, oferind o vizualizare tridimensională a punctelor de trecere salvate. Și începând din S.U.A., Apple Maps afișează o nouă hartă topografică cu linii de contur, umbrirea dealurilor, detalii de cotă și puncte de interes. Utilizatorii pot căuta, de asemenea, trasee și puncte de plecare din apropiere, cu locații care includ informații detaliate, cum ar fi lungimea traseului, tipul și dificultatea.

Sănătate mintală

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică, iar cercetările arată că reflectarea asupra stării de spirit poate ajuta la construirea conștientizării emoționale și a rezistenței. Cu aplicația Mindfulness din watchOS 10, utilizatorii își pot înregistra în mod discret și convenabil emoțiile de moment și dispozițiile zilnice. Utilizatorii pot întoarce coroana digitală pentru a derula prin forme captivante, multidimensionale, pentru a alege cum se simt, pentru a selecta ceea ce are cel mai mare impact asupra lor și pentru a le descrie sentimentele.

În aplicația Sănătate din iOS 17 și iPadOS 17, utilizatorii pot vedea informații valoroase pentru a identifica ceea ce ar putea contribui la starea lor de spirit – fie că este vorba de asocieri sau de factori de stil de viață, cum ar fi somnul sau exercițiile fizice. În plus, evaluările depresiei și anxietății folosite adesea în clinici sunt acum ușor accesibile în aplicația Sănătate și pot ajuta utilizatorii să-și determine nivelul de risc, să se conecteze la resursele disponibile în regiunea lor și să creeze un PDF pe care să îl partajeze cu medicul lor.

Vederea

Miopia este principala cauză a deficienței vederii la nivel global. Pentru a reduce riscul de miopie, Institutul Internațional de Miopie recomandă copiilor să petreacă cel puțin 80-120 de minute pe zi în aer liber. Cu watchOS 10, Apple Watch introduce capacitatea de a măsura timpul petrecut în lumina zilei folosind senzorul de lumină ambientală. Utilizatorii pot vizualiza aceste informații în aplicația Health de pe iPhone sau iPad.

Timpul petrecut la lumina zilei poate oferi beneficii suplimentare pentru sănătatea fizică și mentală pentru toate vârstele. Iar copiii care nu au propriul iPhone pot folosi Family Setup pentru a-și asocia Apple Watch-ul cu iPhone-ul părinților, oferindu-le părinților vizibilitate asupra timpului pe care copiii lor petrec la lumina zilei cu Partajarea sănătății.

Vizualizarea prea atentă a unui dispozitiv sau a unei cărți a fost, de asemenea, documentată ca un factor de risc pentru miopie. Noua funcție Screen Distance folosește aceeași cameră TrueDepth care alimentează Face ID în iPad și iPhone pentru a încuraja utilizatorii să își mute dispozitivul mai departe după ce l-au ținut mai aproape de 12 inchi pentru o perioadă lungă de timp.

Când un dispozitiv este blocat cu o parolă, Touch ID sau Face ID, toate datele aplicației Health, inclusiv datele despre sănătatea mintală și sănătatea vederii, sunt criptate.

Alte noutăți aduse de watchOS 10

NameDrop permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință informațiile de contact, aducând Apple Watch aproape de iPhone-ul altcuiva. Utilizatorii Apple Watch pot folosi și NameDrop atingând butonul Partajare din Cardul meu din aplicația Contacte sau atingând complicația feței ceasului My Card, apoi aducând Apple Watch față în față cu Apple Watch al altcuiva.

Hărți offline pe iPhone oferă acces la navigarea pas cu pas, ora estimată a sosirii, locurile din Hărți și multe altele, atunci când sunteți departe de Wi-Fi sau de serviciile celulare. Aceste caracteristici pot fi utilizate și pe un Apple Watch asociat, care se află în raza de acțiune a iPhone-ului cu care este împerecheat.

Utilizatorii pot iniția acum redarea unui mesaj video FaceTime și îl pot vizualiza direct pe Apple Watch. În plus, sunetul Group FaceTime este acum acceptat pe Apple Watch.

Aplicația Medications poate trimite mementouri dacă un medicament nu a fost înregistrat la 30 de minute după ora la care trebuia luat.

Apple Fitness+ introduce Planuri personalizate, o nouă modalitate de a primi un program personalizat de antrenament sau de meditație în funcție de zi, durată, tip de antrenament și multe altele; Stacks, care le permite utilizatorilor să selecteze mai multe antrenamente și meditații pentru a le face fără probleme de la cap la coadă; și Audio Focus, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a prioritiza volumul muzicii sau vocile antrenorului.

Lasă un răspuns