Când va fi disponibil 5G pe Macbook?

În ziua de azi mobilitatea joacă un rol important în viața de zi cu zi și deși există multe locuri în care puteți găsi Wi-Fi gratuit, ne bazăm din ce în ce mai mult pe conexiuni 4G și 5G.

Din gama produselor iPhone și iPad au conexiune 5G, iar Apple Watch conexiune 4G/LTE. Singurele dispozitive care ar mai avea nevoie de conexiune de date mobile sunt Macbook-urile.

De ce Apple nu oferă conexiune 5G pe Macbook?

În primul rând aceasta nu reprezintă o prioritate pentru Apple, în special pentru că telefoanele cu 5G sunt tot mai multe pe piață. Toate noile telefoane iPhone și tablete iPad au și opțiune 5G, chiar și iPhone SE 3, dar pe Mac nu există decât opțiune de conectare prin Wi-Fi. Dar chiar dacă Apple nu va include un modem pe noile laptopuri Macbook, cu viitoarea generație de procesoare M2, există o șansă ca în viitor acestea să includă și conectivitate 5G.

În 2019, Apple a cumpărat divizia de modemuri a Intel, cu scopul de a își construi propriile modemuri, așa cum a făcut și cu procesoarele. În urmă cu câteva luni a apărut o știre în care se spunea că primele modemuri Apple nu vor fi produse până în 2023. Este evident că noile modemuri vor fi disponibile pe viitoarele generații iPhone și iPad, este posibil ca Apple să decidă să le includă și pe Mac.

Primele modemuri Apple ar putea fi livrate odată cu procesoarele A17 de pe iPhone 15, dar e posibil ca acestea să nu fie integrate în procesorul A17. Cum seria de procesoare M este derivată din seria de procesoare A, înseamnă că nici procesorul M3 ce vor fi lansate în 2023 nu vor avea un modem integrat. Din cauza problemelor de spațiu încălzire și al baterie, Apple probabil nu va proiecta laptopuri cu modem dedicat, așa că cel mai devreme vom vedea un Macbook cu 5G în 2024.

Până atunci utilizatorii de Macbook pot face oricând un hotspot de pe telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *