ASUS anunță serverele și plăcile de bază pentru noile procesoare Intel Xeon E-2400

ASUS a anunțat o serie nouă de servere și plăci de bază pentru servere cu suport pentru cele mai noi procesoare Intel® Xeon® E-2400, care oferă performanțe superioare cu până la opt nuclee și suport nativ pentru PCI Express® (PCIe® 5.0) și viteze de memorie DDR5 4400 MT/s. Aceste produse dispun de modulul BMC actualizat din cadrul chipset-ului ASPEED 2600, oferind o administrare mai bună și securitate îmbunătățită. Sunt compatibile cu IPMI 2.0, ceea ce le sporește compatibilitatea cu o varietate de software de administrare la distanță. Cu acest prilej au fost prezentate cele mai recente procesoare Intel Xeon Scalable de generația a 5-a.

Puterea procesoarelor Intel Xeon E2400

Procesoarele Intel® Xeon® din seria E-2400 sunt concepute pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și furnizorii de servicii cloud, oferind soluții robuste și sigure. Aceste procesoare suportă până la opt nuclee și 16 fire de execuție, cu o frecvență maximă de 5,6 GHz și un TDP de 95 W, asigurând procesarea rapidă a datelor și capacitatea de reacție a aplicațiilor. Acestea suportă până la 128 GB de memorie DDR5 4400 MT/s și interfața PCIe 5.0, oferind fiabilitate de nivel server 24/7 pentru serviciile critice de afaceri și datele clienților, precum și performanțe la costuri reduse pentru serviciile entry-level de hardware („bare-metal”) în cloud.

Server ASUS RS300-E12-RS4

Serverul ASUS RS300-E12-RS4 a fost proiectat pentru a valorifica puterea procesoarelor octa-core din seria Intel Xeon E-2400 cu suport pentru un TDP de până la 95 W. Această mașinărie puternică este proiectată cu accent pe opțiuni de stocare extinse, oferind patru unități „hot-swap” pe panoul frontal și un slot M.2 suplimentar. Serverul dispune de un slot PCIe 5.0, alături de un unul PCIe 4.0 proprietar, asigurând o lățime de bandă mai mare. Pentru eficiență energetică, este echipat cu surse de alimentare redundante de 450 W 80 PLUS Platinum. Conectivitatea de rețea este robustă, cu două porturi Gigabit Ethernet Intel I210-AT care suportă agregarea. Administrarea serverului este îmbunătățită prin managementul „out-of-band” ASUS ASMB11-iKVM cu un controller ASPEED AST2600.

Server ASUS RS300-E12-PS4

Serverul ASUS RS300-E12-PS4 are multe caracteristici comune cu RS300-E12-RS4, inclusiv procesorul, capacitățile de stocare, sloturile PCIe, opțiunile Ethernet, controllerul de management și caracteristicile de securitate. Cu toate acestea, acesta se distinge prin accentul pus pe întreținerea simplificată a sistemului, facilitată de o sursă de alimentare 80 PLUS® Gold de 350 W. Acest model echilibrează performanța cu eficiența energetică, fiind o alegere potrivită pentru companiile care caută o soluție simplificată de server.

Placă de bază pentru server ASUS P13R-M/10G-2T

Placa de bază pentru server ASUS P13R-M/10G-2T îmbunătățește conectivitatea cu două porturi Gigabit Ethernet Intel X710-AT2 și include un slot M.2 pentru îmbunătățirea vitezei de pornire a sistemului de operare. Aceasta păstrează caracteristicile de bază ale serverelor din seria RS300-E12, inclusiv suportul pentru procesoarele din seria Intel Xeon E-2400, opțiunile multiple de stocare și ASUS ASMB11-iKVM pentru un managementul eficient.

Placă de bază pentru server ASUS P13R-M

Placa de bază pentru servere ASUS P13R-M oferă specificațiile cheie ale seriei RS300-E12-PS4, concentrându-se pe un suport similar pentru procesoare, flexibilitate de stocare și capabilități de rețea. Se distinge printr-un format compact și o sursă de alimentare 80 PLUS Gold de 350 W, ceea ce o face o alegere eficientă pentru companiile care au nevoie de o soluție de placă de bază cu capabilități paralele cu cele ale serverelor RS4 și PS4.

Gestionarea completă a infrastructurii IT

Serverele RS300-E12 și plăcile de bază pentru servere P13R-M dispun de ASUS ASMB11-iKVM, un modul iKVM încorporat, și sunt echipate opțional cu ASUS Control Center (ACC) – oferind funcții complete de management „out-of-band” și „in-band” adaptate pentru întreprinderile mici și mijlocii. ASMB11-iKVM suportă actualizările de BIOS de la distanță, controlul ventilatoarelor, KVM-uri autonome, înregistrarea video și captura BSOD, oferind monitorizare și diagnosticare de la distanță non-stop. Această funcționalitate rămâne accesibilă chiar dacă sistemul de operare este oprit sau offline, printr-o interfață grafică web prietenoasă, compatibilă cu toate browserele majore.

ACC îmbunătățește și mai mult managementul infrastructurii IT, centralizând și integrând monitorizarea și controlul pentru produsele comerciale ASUS, inclusiv servere, stații de lucru și semnalizare digitală. ACC permite actualizări BIOS de la distanță, monitorizarea sistemului dispozitivelor mobile și gestionarea simplificată a serverelor prin actualizări și expedieri de software cu un singur clic.

Procesoarele Intel Xeon Scalable de generația a 5-a

Cea mai recentă gamă de procesoare Intel Xeon de generația a 5-a oferă o creștere medie a performanței generale de până la 21% și o creștere medie a performanței pe watt de până la 36% pentru diverse sarcini de lucru, comparativ cu generația anterioară. De asemenea, asigură o performanță de antrenare AI cu până la 29% mai mare și o performanță de inferență cu până la 42% mai mare. Având socket LGA-4677, noile procesoare preiau moștenirea seriei predecesoare, oferind o compatibilitate directă și fără probleme. Dispunând de opt canale de memorie DDR5-5600 care suportă o capacitate de până la 2 TB, 80 de benzi PCI Express® 5.0 cu suport CXL 1.1 și un TDP de 350 W pentru configurațiile 1P și 2P, noul Xeon Scalable este un centru de inovație.

ASUS oferă actualizarea necesară pentru a spori eficiența operațională, securitatea datelor și pentru a reduce costurile, pregătind infrastructura pentru viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *