You are currently viewing AMD extinde lista plăcilor de bază care vor suporta noua generație Ryzen 4000
AMD Ryzen Mobile 4000

AMD extinde lista plăcilor de bază care vor suporta noua generație Ryzen 4000

În urma feedback-ului negativ primit din partea clienților, AMD a decis să mărească lista de plăci de bază ce vor fi compatibile cu noile procesoare Ryzen 4000.

La începutul lunii că doar plăcile de bază cu chipset X570 și noul B550, vor fi compatibile cu procesoarele ce vor fi lansate în toamnă. Din cauza limitărilor impuse de BIOS, AMD a decis inițial ca plăcile de bază cu chipseturi X470 și B450 să nu suporte noile procesoare Ryzen 4000.

Dacă plăcile de bază cu chipset B450 sunt destul de accesibile, cele cu chipset X470 intră în gama premium, astfel că anunțul inițial al celor de la AMD i-a supărat pe toți cei care au dat o grămadă de bani pe acestea în speranța că vor putea pune noul procesor pe ele.

Pe lângă presiunea făcută de public, s-au numărat și unii producători de plăci de bază, cum ar fi MSI, care promisise că clienții vor putea instala un procesor Zen 3. Totuși, pentru ca plăcile de bază mai sus menționate, va fi nevoie să se renunțe la o mulțime de procesoare vechi.

AMD a anunțat că update-ul de BIOS va fi disponibil în ziua lansării procesoarelor Zen 3 și doar celor care au cumpărat un astfel de procesor, pentru a se evita situația în care cineva cu un procesor mai vechi va descărca updateul și nu va mai putea porni calculatorul.

Doar cei cu plăci de bază cu Dual-BIOS vor mai putea reveni la versiunea veche de BIOS. Află cum poți intra în BIOS, aici.

Lasă un răspuns