You are currently viewing Informații despre noul AMD Epyc cu 64 de nuclee a apărut pe internet
amd epyc zen2 roadmap

Informații despre noul AMD Epyc cu 64 de nuclee a apărut pe internet

La sfârșitul lunii iulie AMD a confirmat că lucrează la următoarea generație pe 7 nm a procesoarelor EPYC, cu nume de cod ”Rome”.

Noua generație de procesoare EPYC este bazată pe arhitectura ZEN 2 și este făcută să ducă performanța multi-core la un alt nivel. AMD nu va lansa aceste procesoare mai devreme de anul viitor, însă promite că va lansa noua generație de plăci video pe noua arhitectură ceva mai târziu anul acesta.

Procesoarele AMD EPYC sunt concurență directă cu procesoarele Intel Xeon și i-a ajutat pe cei de la AMD să intre în forță pe piața procesoarelor pentru server.

Există zvonuri conform cărora procesoarele AMD Threadripper au componente ce se bazează pe compnentele procesoarelor EPYC din motive economice și tehnice.

Un membru al forumului Chiphell a postat o poză cu un benchmark al unui nou procesor AMD EPYC cu 64 de nuclee. Se pare că poza a ajuns cumva de la o companie parteneră AMD la un pasionat IT care a publicat-o pe net.

Noul procesor a obținut un scor  impresionant de 12587 de puncte, un scor apropiat fiind obținut de procesorul nelistat AMD  Ryzen Threadripper 2990WX care a obținut scorul de 5500 de puncte.

Lasă un răspuns