You are currently viewing AMD ar putea muta parte din producția de procesoare la fabricile Samsung
SAMSUNG AMD Radeon

AMD ar putea muta parte din producția de procesoare la fabricile Samsung

Parteneriatul dintre Samsung și AMD, anunțat încă din a doua jumătate a lui 2019 pentru folosirea procesoarelor grafice Radeon în chipseturile din gama Exynos, detalii aici pare să fie doar începutul.

Conform unor surse din Coreea de Sud, AMD intenționează să crească cu 50% volumul de unități CPU și APU livrate, însă TSMC (actualul furnizor de semiconductoare) funcționează la capacitate maximă și nu mai poate onora alte comenzi.

Samsung, în schimb, considerat ușor inferior celui pe 7nm pus la dispoziție de TSMC, la care AMD pentru realizarea de chip-uri cu cerințe mai puțin exigente pe partea de performanță, cum sunt cele destinate sistemelor laptop.

AMD ar putea apela la Samsung, ce deține un proces de fabricație pe 8nm. Chiar dacă acesta mișcare pare un pas înapoi dat fiind faptul că actualul furnizor oferă un proces de fabricație pe 7nm pe termen lung AMD ar avea de câștigat.

Samsung a anunțat recent investiții de 10 miliarde dolari într-o fabrică de semiconductoare din statul american Texas. Potrivit unor zvonuri recente, de aici vor fi livrate noile cipuri pe 3nm, pentru clienți în principal din Statele Unite.

AMD ar putea beneficia de acest nou proces pe 3nm pe care Samsung îl pregătește deja pentru producția de volum. Compania ar putea muta astfel producția următoarei generații de procesoare Ryzen direct la nodul pe 3nm dezvoltat de Samsung.

AMD pregătește de asemenea, procesoare Ryzen pentru smartphone-uri, detalii aici.

Lasă un răspuns