AMD ar putea lansa chipseturi Ryzen pentru smartphone

În urmă cu aproape 1 an, AMD a anunțat un parteneriat cu Samsung pentru a aduce procesoarele sale grafice pe telefoane, acesta fiind doar primul pas în intrarea companiei pe segmentul mobile.

Bucurându-se de notorietatea creată de succesul procesoarelor Ryzen, cei de la AMD se pregătesc să concureze pe segmentul mobile cu producătorii de procesoare consacrați: Qualcomm, Samsung, Mediatek și Huawei.

Specificații tehnice

Conform informațiilor neconfirmate oficial, prezentate aici primul chipset numit Ryzen C7 implementează o configurație de procesor octa-core bazată pe două nuclee Cortex X1, recent anunțate de ARM și capabile să atingă frecvența de 3.0 GHz, alături de alte două nuclee Cortex A78 cu frecvență de 2.6GHz și patru nuclee Cortex A55 cu frecvență de 2GHz.

AMD Ryzen C7 specs

Chipsetul va fi bazat pe o tehnologie de fabricație pe 5 nm.

Noul Ryzen C7, va include și un GPU bazat pe noua arhitectură RDNA 2, ce va fi disponibilă din iarnă atât pe PC cât și pe noile console Xbox Series X și PlayStation 5.

Conectivitatea 5G va fi asigurată de modemul Mediatek 5G UltraSave integrat chiar în chipset, ce va oferi suport dual-sim.

Chipsetul va suporta ecrane cu rezoluții 2K la 144 Hz rată de împrospătare a imaginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *