You are currently viewing Jocurile de pe Xbox One pot fi jucate pe Series X fără conexiune la internet
Xbox Series X

Jocurile de pe Xbox One pot fi jucate pe Series X fără conexiune la internet

Microsoft a confirmat că o actualizare recentă Xbox Series X a schimbat o caracteristică DRM controversată și acum puteți instala jocuri de pe discuri Xbox One pe consola de nouă generație fără a fi nevoie de o conexiune la internet.

De la lansarea Xbox Series X, consola a avut nevoie de o conexiune la internet pentru a putea juca jocuri Xbox One de pe discuri comerciale. Chiar dacă ai fi instalat acel disc pe consolă, ar trebui să fii conectat la internet pentru a lansa efectiv jocul. (Aceasta nu este, din punct de vedere tehnic, o problemă pentru consolele din seria S, deoarece acestea nu au o unitate de disc în primul rând.)

Luna aceasta, fanii au descoperit că această verificare online nu mai este necesară. Acum puteți folosi discuri Xbox One pe Series X fără să vă conectați vreodată la internet.

Această schimbare a intrat în vigoare în actualizarea 2208, lansată pe 6 septembrie, a confirmat pe Twitter liderul de inginerie Xbox, Eden Marie.

„Am examinat datele de la lansarea Series X|S și am stabilit că verificarea compatibilității online nu este necesară în marea majoritate a cazurilor pentru discurile Xbox One. Este posibil ca unele jocuri să fie încă actualizate online după instalare pentru a asigura cea mai bună experiență.”

În timp ce discurile dedicate Xbox Series X erau deja redate pe consolă fără conexiune la internet, nu a fost cazul titlurilor Xbox One. Aceasta este o problemă deosebit de notabilă, deoarece marea majoritate a jocurilor Xbox Series X sunt lansate pe disc ca titluri Smart Delivery. În majoritatea cazurilor, jocurile Smart Delivery sunt livrate cu codul Xbox One pe disc și necesită o descărcare separată pentru upgrade-ul Series X, ceea ce înseamnă că până la această actualizare nu exista nicio modalitate de a le juca pe noua consolă fără o conexiune la internet constantă.

Seria X necesită încă o conexiune online pentru configurarea inițială, iar jocurile Xbox și Xbox 360 cu backward compatibility sunt încă descărcate online și necesită o conexiune la internet chiar și atunci când introduceți un disc. Dar aceste modificări fac o mare parte din biblioteca Xbox accesibilă celor fără conexiuni online permanente și ar trebui să le mențină disponibile chiar și în cazul întreruperii serverului Microsoft.

Lasă un răspuns