DusseldorfDusseldorf

La întoarcerea din Antwerp am făcut 2 popasuri în Germania, în orașele Düsseldorf și München. M-am gândit că dacă tot trec prin Germania să și vizitez ceva.

Am ales cele 2 orașe bazându-mă pe următoarele criterii:

  • să fie cât mai aproape de granițele cu Olanda și Austria astfel încât drumul de întoarcere să îl fragmentez cât mai bine pentru a nu petrece excesiv de multe ore la volan
  • să fie niște orașe frumoase în care să am ce vizita

Deși Düsseldorf este relativ aproape de Antwerp, am preferat să plec de dimineață, la 8:30 din mai multe motive:

  1. nu știam sigur pentru ce alte orașe din Belgia îmi trebuie permis special de acces în oraș și nu aveam răbdarea necesară să fac ”săpături arheologice” pe net și să completez formulare online.
  2. dat fiind faptul că încă nu rezolvasem încă cu accesul în orașele din Germania, a trebuit să plec devreme pentru a soluționa această problemă, care oricum mi-a dat ceva bătăi de cap, detalii aici.
  3. am vrut să ajung repede în Düsseldorf pentru a avea timp să vizitez cât mai mult

Cazarea din Düsseldorf este situată aproape de fluviul Rin și de un foarte mare parc de distracții. Am traversat și pe malul celălalt al fluviului și am vizitat împrejurimile.

Mâncarea în Germania

În ceea ce privește mâncarea din Germania, pe scurt este oribilă. A fost cea mai proastă experiență culinară din sejur.

La orice terasă / restaurant / cârciumă te duceai toate meniurile erau exclusiv în limba germană, astfel încât nu puteai decât să stai cu telefonul în mână cu aplicația Google Translate deschisă și ocazional să cauți pe net poze cu mâncarea respectivă ca să înțelegi ce mănânci.

În plus au o bucătărie ce nu… ce nu… Pe măsură ce căutam o terasă / restaurant ceva să mănânc, mă și uitam pe mesele oamenilor să văd cam ce au și cum arată. Atât aspectul cât și mirosul erau… ferească Dumnezeu! Nici măcar pizza nu era pizza. Ok, nu ai supe / ciorbe, dar nici măcar o friptură ceva? Nu mai zic că folosesc foarte multe sosuri, condimente și tot felul de bălării de genul. Era mai mult sos decât mâncare…

Într-un final am găsit un restaurant arăbesc numit Layali Unterbilk aici, unde am comandat specialitatea lor Layali Special pentru care am plătit 11.9 euro și care era cât de cât comestibilă.

Mancare Germania Layali Special
Mancare Germania Layali Special

Meniul restaurantului îl găsiți aici.

Era mult mai ok să mănânci în fast-food decât la restaurant.

Cum a fost în München?

Deși München e un oraș mare și frumos nu îi voi aloca un articol dedicat, deoarece am ajuns în oraș târziu, pe la ora 16:38 la o pensiune de la ”marginea orașului” și am plecat dimineață la prima oră.

Cu toate astea am avut toată intenția să vizitez ceva și în München. Am primit de la cineva niște recomandări de a vizita Castelul Nymphenburg, lagărul Dachau, primăria și gradina zoologică, însă acestea erau la prea mulți Km de cazare și fiind și târziu, nu mi-am mai bătut capul să iau mașina, să caut loc de parcare și toate cele.

Ca să nu zic că am trecut prin München fără să vizitez efectiv nimic, am mers puțin pe jos și 2 intersecții mai în dreapta am dat peste ceea ce părea a fi un parc, destul de mare din ce am văzut pe hartă.

Acesta s-a dovedit însă a fi de fapt o ”struțo-cămilă” între parc și …cimitir. Încă de la intrarea în parc am văzut cu coada ochiului o mulțime de cruci. Mi s-a părut pe cât de interesant pe atât de ciudat să pui un cimitir într-un parc…sau un parc într-un cimitir…

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *