You are currently viewing Xiaomi lansează Xiaomi MIX Fold 2
Xiaomi Mix Fold 2 in hand

Xiaomi lansează Xiaomi MIX Fold 2

Xiaomi a dezvăluit astăzi smartphone-ul său pliabil avansat, Xiaomi MIX Fold 2, la un nou eveniment de lansare a produsului în China continentală, alături de foarte așteptatul discurs anual al lui Lei Jun, fondator, președinte și CEO al Xiaomi.

Xiaomi MIX Fold 2 este un salt tehnologic uriaș în spațiul smartphone-ului pliabil ultra-subțire. Măsurând doar 5,4 mm desfășurat, Xiaomi MIX Fold 2 oferă o experiență de vizionare consistentă atât pe ecranele sale interioare, cât și pe cele exterioare. În plus, oferă o experiență de imagini Leica autentică și o eficiență energetică remarcabilă cu cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon® 8+ Gen 1.

Pe lângă Xiaomi MIX Fold 2, Xiaomi a anunțat și Xiaomi Pad 5 Pro, Redmi K50 Ultra și o serie de produse ecosistemice.

Xiaomi MIX Fold 2
Xiaomi MIX Fold 2

Balama Micro Waterdrop

Xiaomi MIX Fold 2 are un design revoluționar. Este unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri pliabile de pe piață, cu un corp pliat de doar 11,2 mm subțire — semnificativ mai subțire decât multe alte dispozitive pliabile. Ambele margini măsoară doar 5,4 mm desfășurate, oferind o experiență plăcută în mână.

Pentru a realiza aceste descoperiri în ceea ce privește factorul de formă, Xiaomi s-a concentrat pe rafinarea balamalei – componenta de bază a smartphone-ului pliabil. Xiaomi MIX Fold 2 este echipat cu o balama micro Waterdrop dezvoltată de Xiaomi, care are o rază de îndoire mai mică, module de ecran mai subțiri, mini balama rotativă personalizată și a folosit un proces integrat de precizie fără lipire pentru a crea un panou plutitor cu aripi duble din fibră de carbon. Împreună, aceste componente integrate au redus numărul de piese la doar 87, permițând un design al balamalei mai ușor și mai subțire decât oricând.

În plus, ambele părți ale balamalei folosesc tehnologia de stivuire a spațiului și folosesc spații ascunse mari pe ambele părți ale balamalei pentru plăci moi, obținând o creștere cu 20% a utilizării spațiului și oferind astfel un design plat de 5,4 mm cu o distribuție echilibrată a greutății.

Xiaomi MIX Fold 2 camera
Xiaomi MIX Fold 2 camera

Două ecrane, o experiență vizuală excepțională

Xiaomi MIX Fold 2 are un design interior pliabil, cu două ecrane emblematice AMOLED de două dimensiuni diferite pe două laturi respective. Ecranul exterior adoptă un design clasic de raport 21:9, permițând o compatibilitate excelentă cu majoritatea aplicațiilor și ținând cont de experiența utilizatorului la manipulare. Ecranul de 6,56 inchi are material Samsung E5, o rezoluție de 2520×1080 și acceptă o rată de reîmprospătare ridicată de 120 Hz și o gamă de culori P3, cu o luminozitate de până la 1000 nit, oferindu-i un avantaj față de alte afișaje obișnuite datorită experienței sale extraordinare de utilizator.

În interior, Xiaomi MIX Fold 2 prezintă un ecran OLED Samsung Eco de 8,02 inchi. Adoptă tehnologia POL-LESS, înlocuiește polarizatorul tradițional cu un filtru de culoare ultra-subțire și folosește un material cu matrice neagră pentru a reduce reflexia pe ecran. În comparație cu display-uri tradiționale, transmisia luminii a fost crescută cu 33%, consumul de energie redus cu 25%.Acest ecran are o rezoluție de 2160×1914, acceptă gama de culori P3 și LTPO 2.0 1-120Hz AdaptiveSync Pro. Filmul anti-AR ultra-scăzut permite display-ul pentru a reduce reflectivitatea la mai puțin de 2%, rezultând o experiență de vizionare mai detaliată și o estetică plăcută.

Cele două afișaje oferă o experiență de utilizator excepțional de consistentă, ambele acceptând o rată de reîmprospătare de 120 Hz, calibrare profesională a ecranului pe culorile primare, luminozitate de 1.000 nit și Dolby Vision. Indiferent de ecranul utilizat, dispozitivul acceptă senzorul dublu al luminii ambientale pe față și pe spate, oferind o ajustare automată naturală și lină a luminozității.

Xiaomi MIX Fold 2 back
Xiaomi MIX Fold 2 back

Design
Dimensions:
– Folded: 161.6mm x 73.9mm x 11.2mm
– Unfolded: 161.6mm x 144.7mm x 5.4mm
Weight: 262g
Colors: Black, Gold
Xiaomi-developed Micro Waterdrop Hinge
– Custom hinge mechanism
– Durable MIM alloy
– Weldless unibody technology
– Carbon fiber dual hinge plates
– Recessed center structure
– Compact layered design
DisplayOuter display
6.56″ AMOLED Display
– Samsung E5 material
– 2,520×1,080
– HBM 1,000 nits (typ)
– Contrast ratio: 8,000,000:1(typ)
– 10-bit color depth, P3 color gamut, JNCD≈0.29, delta E ≈ 0.34
– Dolby Vision®, HDR 10+ support
– 120Hz refresh rate, 240Hz touch sampling rate
Corning® Gorilla® Glass Victus™
Inner display
8.02″ Eco OLED Display
– 120Hz LTPO 2.0
– 2160×1914
– POL-LESS display technology
– Contrast ratio: 8,000,000:1 (typ)
– 10-bit color depth, P3 color gamut, JNCD≈0.29, delta E ≈ 0.34
– Dolby Vision®, HDR 10+ support
Flexible Ultra Thin Glass
Imaging System50MP wide angle camera
– IMX766
– 1/1.56” sensor size, 2.0 μm 4-in-1 Super Pixel
– f/1.8, 7P lens, SMA actuators for OIS
13MP ultra-wide angle camera
– 15mm focal length equivalent, 123° FOV, f/2.4, 5P lens
8MP telephoto camera
– 2x optical zoom
– 45mm focal length equivalent, f/2.6
20MP front camera
Xiaomi AI Image Solution
PerformanceSnapdragon® 8+ Gen 1
– 4nm power-efficient manufacturing process, up to 3.2GHz
LPDDR5 (6400Mbps) + UFS 3.1 storage
High performance cooling system
Charging System4,500mAh battery
67W wired turbo charging
AudioSymmetrical dual speakers
SOUND BY Harman Kardon
Dolby Atmos®
Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless
ConnectivityMultifunctional NFC, IR Blaster
Operating SystemMIUI Fold 13 based on Android 12
Storage Variants12GB+256GB
12GB+512GB
12GB+1TB

MIUI Fold 13 – noul standard pentru ecrane pliabile

Xiaomi MIX Fold 2 rulează pe cel mai recent sistem de operare MIUI Fold 13. Dezvoltat ca o permutare a interfeței clasice MIUI, este perfect adaptat la factorul de formă pliabil, cu optimizări ale interacțiunii cu ecranul oferind progrese în experiența utilizatorului.

Designul desktopului cu ecran inteligent se adaptează la afișajul pliabil și dublează zona de vizualizare a smartphone-ului. Pe lângă menținerea consistenței vizuale, permite ca sutele de widget-uri MIUI disponibile să fie folosite fără deformare, sporind atât estetica, cât și capacitatea de utilizare.

Aplicațiile sistemului Xiaomi MIX Fold 2 sunt personalizate pentru ecranul său mare, iar un număr mare de interfețe de aplicație au fost reproiectate pentru o experiență mai bună pe ecran. Calendarul, gestionarea fișierelor, înregistrarea vocală, note și alte aplicații aplică un nou design pentru a profita din plin de ecranul mare. Adaptarea aplicațiilor terță parte va fi efectuată în conformitate cu soluțiile disponibile în Android 12L, oferind mai multă capacitate de asistență nativă pentru aplicațiile terță parte.

Inovațiile suplimentare Xiaomi MIX Fold 2 includ actualizări în interacțiunea cu ecranul inteligent. Utilizatorii pot acum glisa cu trei degete pentru a împărți ecranul. Ferestrele plutitoare pot fi accesate rapid prin bara laterală, care poate fi folosită și pentru a ieși din modul ecran divizat. Designul ferestrelor plutitoare și al notificărilor a fost, de asemenea, ajustat, iar multitasking-ul pe un smartphone nu a fost niciodată atât de eficient.

Xiaomi Mix Fold 2 in hand
Xiaomi Mix Fold 2 in hand

Imagini Leica autentice

Xiaomi a stabilit un nou standard de imagine pentru fotografia de smartphone, combinând expertiza Leica în domeniul imaginilor cu experiența bogată a Xiaomi în domeniul fotografiei computaționale.

Pentru a asigura excelența optică, Xiaomi MIX Fold 2 este echipat cu o cameră principală IMX766 de 50 de megapixeli, cu lentile 7P, toate folosind un strat ALD cu reflexie redusă. De asemenea, sunt prezentate o cameră cu unghi ultra-larg de 13 MP și o cameră teleobiectivă de 8 MP cu zoom optic de 2x și capabilități de portret.

Pe lângă obiectivul Summicron certificat de Leica, Xiaomi MIX Fold 2 oferă acces la două stiluri fotografice: „Leica Authentic Look” și „Leica Vibrant Look”, ambele oferind fotografului o libertate creativă sporită.

Cu suportul Xiaomi ProFocus, Xiaomi MIX Fold 2 oferă pornire rapidă a camerei, capturi rapide și suport pentru fotografiere continuă de până la 30 de cadre pe secundă.

În ceea ce privește videoclipurile, Xiaomi MIX Fold 2 acceptă înregistrarea Dolby Vision HDR, precum și atât Dolby Vision, cât și Dolby Atmos pentru vizionarea video. Videoclipurile filmate pe Xiaomi MIX Fold 2 vor arăta uimitor, în special atunci când se utilizează platforme UGC care acceptă Dolby Vision, permițând utilizatorilor să partajeze imagini excepționale online.

Snapdragon® 8+ Gen 1 – performanță de top într-un dispozitiv ultra-subțire

Pe lângă designul său revoluționar al ecranului pliabil, subțire și ușor, Xiaomi MIX Fold 2 profită de cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon® 8+ Gen 1 pentru performanțe rapide. Procesul de fabricație de 4 nm al TSMC permite o creștere semnificativă a eficienței energetice, integrând în același timp zeci de miliarde de tranzistori, într-o zonă de dimensiunea unei unghii. Procesul avansat permite atât procesorului, cât și GPU-ului să primească o creștere de 10% a performanței, în timp ce îmbunătățește consumul de energie CPU și GPU cu 30%. Acest design îmbunătățit permite smartphone-ului ultra-subțire să mențină viteze mai mari și eficiență în același timp.

Eficiența energetică excelentă permite o baterie de lungă durată, o zi întreagă de utilizare fiind posibilă chiar și atunci când ecranul interior este utilizat frecvent, cu utilizare prelungită când se utilizează în principal afișajul exterior.

Xiaomi MIX Fold 2 are și un sistem de răcire echipat cu un sistem de ventilație cu suprafață mare, rar întâlnit pe smartphone-urile pliabile. Sistemul de ventilație de înaltă calitate oferă o suprafață de până la 2.520 mm², permițând o îmbunătățire cu 50% a conductibilității termice în comparație cu sistemele de ventilație tipice. Stratul interior al bateriei este acoperit cu folie de disipare a căldurii cu nitrură de bor din a doua generație, cu o suprafață de până la 3715 mm². În cele din urmă, placa de grafit cu mai multe straturi de înaltă densitate creează o bază solidă pentru performanța excelentă susținută a Xiaomi MIX Fold 2.

Xiaomi Mix Fold 2 box
Xiaomi Mix Fold 2 box

Xiaomi Pad 5 Pro – tableta cu ecran de 12.4″

Xiaomi Pad 5 Pro dispune de un ecran mare de 12,4”, pe care utilizatorii îl pot folosi pe deplin pentru o experiență extrem de eficientă și convenabilă atât în scenarii de lucru, cât și de divertisment.

Ecranul de 12,4″ de înaltă calitate are o rezoluție ultra-înaltă de 2560×1600, o rată de reîmprospătare ridicată de 120 Hz și o reducere a luminii albastre la nivel hardware, oferind o experiență confortabilă și fluidă pentru vizionarea videoclipurilor și multitasking rapid pe ecrane împărțite. Modul de conferință încorporat al lui Pro poate converti vorbirea în text în timp real, poate distinge rapid între diferiți vorbitori și acceptă traducerea în timp real între chineză și engleză.

Xiaomi Pad 5 Pro
Xiaomi Pad 5 Pro

Redmi K50 Ultra

Redmi K50 Ultra se alătură iubitei serii Redmi K50. Cu îmbunătățiri importante în performanță, afișaj, cameră și încărcare, Redmi K50 Ultra duce experiența produsului și a utilizatorului la următorul nivel.

Redmi K50 are cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon 8+ Gen 1 și un ecran plat de 1,5K. Camera triplă a smartphone-ului constă dintr-o cameră principală de 100 MP, o cameră cu unghi ultra larg de 8 MP și o cameră teleobiectivă de 2 MP, îmbunătățită prin implementarea a numeroase soluții Xiaomi AI Image. Combinația de software și hardware avansat permite Redmi K50 Ultra să îmbunătățească semnificativ calitatea imaginilor. În plus, combinația dintre o baterie de 5.000 mAh și tehnologia HyperCharge de 120 W asigură o utilizare zilnică fără probleme, cu doar 19 minute necesare pentru o încărcare completă.

De asemenea, astăzi a fost anunțat Redmi K50 Ultra Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team Summer Edition. Adăugând la performanța maximă a Redmi K50 Ultra standard, acesta încorporează în design argintiul, liniile verzi petrol și texturile din fibră de carbon.

În plus, Xiaomi a lansat și astăzi: Xiaomi Buds 4 Pro, Xiaomi Watch S1 Pro, Xiaomi Conference Tapcast, Xiaomi Bluetooth Speakerphone, Mijia Smart Purifying Range Hood P1 și Mijia Dual-Drum Washer Dryer 15kg.

Lasă un răspuns