You are currently viewing Xiaomi își întărește poziția în privința securității IoT a consumatorilor
Xiaomi Certificarea BSI IoT Kitemark

Xiaomi își întărește poziția în privința securității IoT a consumatorilor

Xiaomi a lansat “Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0”, un nou ghid referitor la standarderele globale IoT și anunță că a obținut Certificarea BSI IoT Kitemark™, doi pași importanți în consolidarea politicilor și practicilor de securitate IoT.

Xiaomi, companie ce produce dispozitive inteligente destinate consumatorilor și care deține cea mai mare platforma AIoT (AI+IoT) din lume, a publicat un nou set de propuneri de standarde globale pentru a susține și reasigura utilizatorii de securitatea datelor în timpul folosirii produselor IoT.  

Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0″ este un ghid de cerințe de securitate pe care toate dispozitivele inteligente Xiaomi trebuie să-l urmeze. 

Xiaomi IoT Cyber Security Baseline
Xiaomi IoT Cyber Security Baseline

Xiaomi deține cea mai mare platformă AIoT destinată consumatorilor. Până în noiembrie 2021, platforma AIoT Xiaomi conectase mai mult de 400 de milioane de dispozitive, în afară de telefoane și laptopuri. Există peste 8 milioane de utilizatori cu 5 sau mai multe dispozitive IoT Xiaomi în întreaga lume. Compania oferă cele mai bune soluții din industrie și implementarea unor standarde comune și pentru alte părți interesate.

Ghidul vine și în contextul în care British Standards Institution (BSI) a confirmat că Xiaomi Mesh System AX3000 a obținut BSI IoT Kitemark™, ceea ce a dovedit, fără îndolaiă, gradul ridicat de coerență dintre „Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device” și standardele de securitate internațională IoT deținute de BSI.

Xiaomi Mesh System AX3000
Xiaomi Mesh System AX3000

“Securitatea și confidențialitatea sunt prioritățile Xiaomi și promitem că acest lucru se aplică în toate piețele în care operăm. Mă bucură faptul că Xiaomi Mesh System AX3000 a intrat pe lista BSI Kitemark™. De-a lungul anilor, am făcut mari eforturi pentru a proteja securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. Declar cu încredere și mândrie că Xiaomi este lider în privința politicilor și practicilor de securitate IoT în întreaga lume și vom face în continuare eforturi pentru a construi un ecosistem IoT și mai bun pentru utilizatorii noștri”

a spus Cui Baoqiu

“Dispozitivele conectate pot aduce beneficii uriașe societății, dar este imperativ ca funcționarea și securitatea lor să fie de încredere pe toată durata de viață. Obținând certificarea BSI Kitemark™ pentru dispozitive IoT pentru produsul său și având sistemele testate și monitorizate în mod regulat independent, Xiaomi demonstrează consumatorilor angajamentul său de a proteja informațiile. Felicitări echipei Xiaomi pentru această realizare.” 

a spus David Mudd, directorul de certificare globală a produselor digitale și conectate BSI

BSI IoT Kitemark™ este un produs și serviciu de certificare a calității produselor și serviciilor deținut și operat de BSI. Instituția efectuează teste tehnice și audite de securitate pentru sistemele IoT, oferindu-le consumatorilor asigurări de siguranță și încredere în dispozitivele IoT, la cele mai înalte standarde. Obținerea BSI IoT Kitemark™ semnifică faptul că produsele Xiaomi respectă multiple standarde de cyber-securitate, inclusiv standardul ETSI/EN303645 al Institutului European de Standarde de Telecomunicații (ETSI), precum și Top 10 cerințe de securitate al Open Web Application Security Project® (OWASP). 

Este pentru a treia oară când Xiaomi primește această acreditare internațională de securitate, după Mi 360° Home Security Camera 2K și aplicația Xiaomi Home, care au obținut BSI Kitemark™, în iulie 2021.

Xiaomi IoT bsi
Xiaomi IoT bsi

Acestea sunt doar câteva borne pe care Xiaomi le-a atins în ceea ce privește securitatea IoT. În iunie 2021, Xiaomi a publicat Xiaomi IoT Privacy White Paper, în care explică politicile și practicile de securitate și confidențialitate pe segmentul produselor IoT Xiaomi, câștigând încredere printr-o transparență mai mare. 

În luna noiembrie a aceluiași an, în The Contemporary Use of Vulnerability Disclosure in IoT (Report 4: November 2021) publicat de Internet of Things Security Foundation (IoTSF), Xiaomi a fost listat drept unul dintre cei 21 de producători de dispozitive IoT care întrunesc testul de prag extins, și anume au primit cel mai mare rating pentru politica de divulgare a vulnerabilităților de securitate, fapt ce demonstrează supremația Xiaomi la nivel de securitate IoT. 

În viitor, Xiaomi va continua să-și îmbunătățească cadrul de securitate IoT și își va consolida capacitățile de gestionare a securității și de testare tehnică pentru a-și îndeplini responsabilitatea unui lider global al industriei și pentru a permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună și mai inteligentă prin intermediul tehnologiei inovatoare și sigure.

  

Lasă un răspuns