You are currently viewing Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie cu stare solidă
battery charge

Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie cu stare solidă

Astăzi, Xiaomi a dezvăluit o tehnologie de baterie cu stare solidă. Această nouă tehnologie a bateriilor are potențialul de a transforma afacerea cu baterii. Potrivit numeroaselor studii, această nouă tehnologie a bateriei este un mare progres pentru telefoane. Acest lucru se datorează faptului că are o capacitate mare de energie și este mai sigură decât bateriile convenționale.

Forma electrolitului este una dintre diferențele cheie dintre bateriile cu stare solidă și bateriile convenționale. Bateriile cu stare solidă înlocuiesc complet sau parțial electrolitul cu electroliți cu stare solidă. Acest lucru le crește rezistența la impact și le prelungește durata de viață a bateriei.

AVANTAJE ALE TEHNOLOGIEI XIAOMI A BATERIELOR CU STARE SOLIDĂ

  • Densitatea de energie depășește 1000Wh/L.
  • Performanța de descărcare la temperaturi scăzute crește cu 20%.
  • Rata de succes împotriva șocurilor mecanice (testul de introducere a acului) crește semnificativ.

Densitatea mare de energie a bateriilor cu stare solidă este un avantaj cheie. Industria bateriilor chimice s-a confruntat cu dificultăți majore în creșterea densității energetice. Bateriile cu stare solidă au o densitate de energie care este de două până la trei ori mai mare decât cea a materialelor cu oxid de siliciu datorită capacității lor mai mari de stocare. Bateriile cu stare solidă sunt, de asemenea, construite pentru a fi mai rezistente. Acest lucru scade dramatic riscul de scurtcircuite în interiorul bateriei.

Bateriile cu stare solidă sunt mai fiabile în timpul iernii datorită îmbunătățirii cu 20% a performanței de descărcare la temperatură joasă. Caracteristicile unice ale lichidului, care sunt folosite în electroliții bateriilor convenționale. Acest lucru face ca vâscozitatea lichidului să crească dramatic la temperaturi scăzute. Când se întâmplă acest lucru, împiedică trecerea ionilor. Ca rezultat, bateriile convenționale se epuizează substanțial mai rău la frig. Electroliții în stare solidă sunt cea mai bună alegere pentru menținerea performanței de descărcare chiar și în setări de temperatură scăzută în locul electroliților actuali.

În următorii ani, numeroase modele de smartphone-uri Xiaomi vor folosi noua tehnologie de baterie cu stare solidă. Capacitatea tehnologiei de a reduce semnificativ dimensiunea bateriilor de mare capacitate și de a reduce semnificativ grosimea telefonului este cea mai interesantă caracteristică a acesteia.

Lasă un răspuns